Subotica i Palić u maju domaćini studentima građevine iz regiona

93
Foto: subotica.com

Oko 1.500 studenata građevine iz regiona boraviće krajem maja četiri dana u Subotici i na Paliću na tradicionalnoj “Građevinijadi”. U toku su organizacione pripreme, delegacije fakulteta prethodnih nekoliko dana upoznavale su lepote našeg grada, a već danas se sa utiscima vraćaju kućama da prenesu poruku i pozovu svoje kolege na druženje u maju.

Građevinski fakultet u Subotici od 28. maja do 1. juna 2020. godine biće domaćin studentima građevine iz svih republika nekadašnje velike zajedničke države i Mađarske. Tim povodom delegacije fakulteta iz ovih država našli su se ovih dana u Subotici, ostvarili prve kontakte, upoznali Suboticu i Palić.

Studenti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Mađarske osim atraktivnih turističkih lokacija i znamenitih građevina Subotice i Palića, među kojima je svakako i Gradska kuća, obišli su studentske domove, odnosno smeštaj gde će boraviti tokom svog četvorodnevnog druženja krajem maja 2020. godine. Goste iz regiona domaćini su upoznali i sa gastro ponudom na severu Bačke, uz neizostavni noćni život u klubovima i na salašima.