Udovičić posetio opštine Ada i Senta, uručio sportsku opremu

137
Senta, 16. decembra 2019 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic obisao je halu sportova "Senta". FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ jd
MOL, ADA, SENTA – Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio je danas Mol i Adu u opštini Ada, kao i Sentu, i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština, sportistima i sportskim funkcionerima o specifičnostima i važnosti daljeg rada na razvoju sistema sporta i unapređenja perspektive mladih.
Posetu je započeo u Osnovnoj školi “Novak Radonić” u Molu, gde se družio sa učenicima i mladim fudbalerima Bačke iz Mola.
Ministar je školi uručio vredan komplet opreme i rekvizita za fiskulturnu salu, pa će 380 učenika od danas moći da koristi nove rukometne golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove, dok je FK Bački dodelio komplet dresova i lopti.
“Sportska infrastruktura Ade zadovoljava potrebe klubova, a rekonstrukcijom sale u školi “Novak Radonić” biće kompletirana infrastruktura za sportove u zatvorenom. Radovi počinju narednog meseca i obuhvataju rekonstrukciju sale i dvorišta, izgradnju multifunkcionalnih sportskih terena, modernizaciju grejanja… Stalna podrška sportistima i mladima je preduslov za njihov kvalitetniji život i rad, a samim tim i za sigurniju budućnost i ostvarenje snova, ovde, u našoj Srbiji”, istakao je ministar Udovičić.
U Adi se upoznao sa omladinskim pogonom karate kluba Potisje, a zatim uputio u sportsku halu Senta u istoimenom gradu, gde se družio sa fudbalerima Sente i mladim rvačima Sente i kroz otvoren i srdačan razgovor upoznao sa njihovim ciljevima i izazovima sa kojima se susreću.
Posetu Senti, rodnom mestu Stevana Sremca, okončao je u osnovnoj školi koja nosi njegovo ime. Fiskulturna sala ove obrazovne ustanove bila je ispunjena učenicima i sportistima košarkaškog i odbojkaškog kluba Senta, koji su želeli da se upoznaju i druže sa ministrom omladine i sporta.

Tom prilikom je školi i pomenutim klubovima uručio komplete sportske opreme i rekvizita.

“Senta je rodno mesto velikog broja znamenitih ličnosti, kao i vrhunskih sportista poput plivača Čabe Silađija, tenisera Lasla Đera, rvača Viktora i Mate Nemeša… Veoma je važno da mladi iz Sente nastave tu dugu tradiciju bavljenja sportom, a na nama je da im to omogućimo i da ih i dalje motivišemo. Najbolji način za to je da se što više dece uključi u sistem školskog sporta i da im se obezbedi besplatno bavljenje sportom”, zaključio je ministar Udovičić.