Dogodine obnova i adaptacija bolnice u Sremskoj Mitrovici

153

Za narednu godinu najavljena je kompletne rekonstrukcija i adaptacija bolnice u Sremskoj Mitrovici. Dr Živko Vrcelj, direktor bolnice, rekao je da se radi o velikom i značajnom projetku, koji sprovodi kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, posredstvom lokalne samouprave. Radovi će trajati 3 godine, vrednost radova je milijardu dinara.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici najveća je zdravstvena ustanova u regionu Srema koja godišnje obavi oko 270.000 specijalističkih i dijagnostičkih pregleda i primi 20.000 pacijenata, a sredinom naredne godine, kako bi se poboljšali uslovi za pacijente, realizovaće se rekonstrukcija i adaptacija ove ustanove. Građani Mitrovice pozdravljaju odluku nadležnih iako ni do sada nisu imali zamerke na rad i opremljenost ove zdravstvene ustanove.

Rekonstrukcija i adaptacija podrazumeva radove na enterijeru i građevinske radove kao i rušenje azbestne zgrade.

Grad izrađuje projekat po kojem će se izvesti ova rekonstrukcija dok Kancelarija za javna ulaganja obezbeđuje sredstva u iznosu od skoro milijardu dinara kako bi se počevši od sredine naredne godine pristupilo radovima.

Stvaranje boljih uslova prvenstveno za pacijente, a onda i za zaposlene u mitrovačkoj Opštoj bolnici jeste cilj rekonstrukcije kako bi se stvorila efikasna zdravstvena celina dok će radovi na sanaciji trajati 3 godine.