Novo asfaltiranje ulica u Bečeju

132
Foto: Opština Bečej

Paralelno sa kompletnom rekonstrukcijom ulica u centru Bečeja, novi sloj asfalta stigao je i u tri, uslovno rečeno, marginalne ulice.

Tačnije, dotrajali asfalni kolovoz zamenjen je novom ravnom površinom duž cele Ulice Sever Đurkić u Prvoj mesnoj zajednici i delova dve ulice u Drugoj mesnoj zajednici, Petefi Šandora od Hajduk Veljkove do Majora Šandora Nađa i Prvog maja od Uroša Predića do Novosadske ulice. Vrednost radova je nešto preko 28 miliona dinara za novu asfaltnu površinu na nešto više od 8.000 kvadratnih metara, a izvođač radova je beogradska fira „Baumeister“ uz podršku „Rebus plus“ iz Beograda i preduzeća „Sremput“ iz Rume.

– Prema snimljenom stanju, ovi delovi ulica su bili u najlošijem stanju i zato su prvo ove deonice rađene. Asfaltni sloj je presvučen i sada sledi postavljanje bankina i obeležavanje horizontalne signalizacije. – rekao je, između ostalog, prilikom obilaska novoasfaltiranih ulica predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. – Na primedbe žitelja Ulice Severa Đurkića „gde je druga traka“, moram da primetim da ona nije ni bila u projektu. Mi smo presvukli novi asfaltni sloj na već postojeću podlogu. U dogledno vreme ćemo urediti prilaze zgradama u istoimenom naselju. Nastavićemo narednih godina da saniramo dotrajalu putnu infrastrukturu i to najverovatnije javno privatnim partnerstvom.

Za razliku od nekih drugih rekonstrukcija, kada su probijani rokovi za završetak, ove su urađene pre roka. Tome su, svakako, doprineli povoljni vremeski uslovi.