Pokrajinska skupština usvojila budžet za 2020.godinu

133

Poslanici Skupštine AP Vojvodine na današnjoj sednici usvojili su pokrajinski budžetu za 2020. godinu. Doneta je i odluka o osnivanju Muzeja 2021 u prostoru sadašnjeg Studija M, Radija Novi Sad.

Obim predloženog budžeta utvrđen je u iznosu od 77,3 milijardi dinara, što je u poređenju sa budžetom za 2015. godinu, za 19,5 milijardi dinara više, na šta je, u izjavama novinarima, podsetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

“Sa predloženim budžetom nastavićemo da realizujemo sve elemente naše politike, koju vodimo tri godine. Nove velike investicije tiču se automatizacije sistema protivgradne zaštite u sva tri radarska centra. Jedan je Srem, koji će obuhvatiti sedam opština, već do kraja godine i tokom sledeće godine automatizovaćemo još dva sistem u Bačkoj i Banatu. Velika investicija je i izgradnja Kamenice tri”, rekao je Mirović.

“Taj podatak govori o snazi privrede AP Vojvodine. Nezaposlenost u Vojvodini je na rekordno niskom nivou i iznosi oko osam posto, a zatekli smo stopu nezaposlenosti od 14,6 odsto”, rekao je Mirović.

Predsednik je rekao da se Pokrajinska vlada prema svakom dinaru građana Vojvodine u protekle tri i po godine ponašala veoma odgovorno. Svi projekti planirani od 2016. do ove godine realizovani su, a neke investicije su u toku.

Imaćemo puno posla i u narednoj godini u lokalnim samoupravama. Predvideli smo znatna sredstva za finansiranje projektne dokumentacije za prečistače otpadnih voda i za izgradnju fabrika pijaće vode. Prvi smo u Srbiji započeli proceduru u ovoj oblasti i imamo potpisane ugovore za izgradnju prečistača u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji”, rekao je Mirović i podsetio na to da je Vlada Republike Srbije opredelila prvi iznos od 150 miliona dinara za izgradnju prečistača u Temerinu.