Predsednik Vučić: U Beogradu sledi istorijski susret

150

Predsednik Сrbije Aleksnadar Vučić izjavio je večeras da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a da će sve biti finalizovano do sledećeg susreta, u Beogradu, krajem januara.

“Biće to istorijski susret zbog onoga sto cemo do tada zavrsiti”, rekao je Vucicć posle trojnog sastanka sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevim i Edijem Ramom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će dogovori u okviru “malog Šengena” doneti napredak Beogradu, Skoplju i Tirani, te da bi značili i drugim zemaljama u regionu, ali, primetio je, “neki ljudi ne razumeju realnost, ne žive u sadašnjosti i nemaju viziju budućnosti”.

On je rekao da razume odsustvo Prištine, ali njegova pamet, kaže, ne dopire dotle zašto nema Sarajeva, kojem su ovi dogovori svakako u interesu…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev posle trilateralnog sastanka u Tirani večeras prisustvuju donatorskom koncertu “Nikada nećete biti sami”.

Oni učestvuju na sastanku lidera Zapadnog Balkana o “malom Šengenu”, a sutra će obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra…