U Kikindi najmodernija gradska pijaca u Vojvodini

105
Foto: RTV (Branislav Ugrinov)

KIKINDA – Centralna gradska pijaca u Kikindi u potpunosti će biti završena tokom jula sledeće godine i biće jedna od najmodernijih u našoj zemlji, ukupne površine preko 3.000 kvadratnih metara. Vrednost tog kapitalnog projekta iznosi oko 300 miliona dinara.

Kikinda će na leto sledeće godine dobiti najmoderniju gradsku pijacu u Vojvodini na preko 3.000 kvadratnih metara. Prva faza radova je završena, a nedavno su započete preostale dve.
Previđeno je da se završi izgradnja svih objekata, da 130 tezgi bude natkriveno, a ukupna vrednost iznosi više od 300 miliona dinara.

“Ovo je pijaca koja će biti popunjena svim segmentima, odnosno zelenom pijacom, mlečnom pijacom, ribljom pijacom, supermartketima. Nalaziće se sve ono što jedna moderna savremena pijaca mora i da sadrži”, kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Jedan od najvećih projekata u poslednjih nekoliko decenija realizuje se sredstvima lokalne samouprave i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji je samo u protekle tri godine izdvojio više od 480 miliona dinara za projekte u Kikindi.

“Nadam se da će lokalna samouprava konkurisati sa dobrim projektima u januaru kada nam je konkurs otvoren, kako bi mi nastavili sa finansiranjem u Kikindi i drugim mestima i nadam se da ćemo poboljšati kvalitet života građanima Kikinde i okoline”, podseća Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Izvođačima radova koji su nedavno započeli izgradnju druge i treće lamele rok za završetak celokupnog posla je 250 radnih dana. Za sada nema prepreka da posao bude obavljen tačno na vreme.

“Sledi izrada betonske temeljne ploče za preostale dve faze, nakon čega ćemo raditi na preostalim konstrukcijama, odnosno gredama kako bi smo mogli da što pre izađemo na teren i krenemo sa daljim radovima na ovom objektu”, rekao je Kosta Kariklić, šef gradilišta.

Tokom izgradnje centralne gradske pijace tezge su izmeštene i nalaze se izvan gradilišta, dok su prvi objekti već popunjeni prodavnicama, magacinima i ugostiteljskim radnjama.

Izvor: RTV