Vojnici položili zakletvu, čestitke predsednika Vučića i ministra Vulina

194

U valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ je zakletvu položilo 218 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2019“, a u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića čestitao im je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Polaganju zakletve prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.“Vi ste narodna vojska. Vi niste vojska plaćenika kojima može da se naredi da idu bilo gde i učine bilo šta. Vi ste Vojska Srbije, vojska koja se danas zaklela da će braniti svoju zemlju i da će braniti svoj narod gde god da je ugrožen“, poručio je Vulin.

On je istakao da se više nikada neće ponoviti ni Jasenovac ni „Oluja“ ni martovski pogrom, zato što oni postoje.“Izabrali smo da budemo vojno neutralni, izabrali smo da ne pripadamo nijednom paktu, da niko ne odlučuje umesto nas i za nas. Izabrali smo da ničijoj deci ne radimo ono što je rađeno našoj deci, da ne ubijemo nijedno drugo trogodišnje dete na noši, nigde i nikada. Izabrali smo da budemo slobodni. Zato što smo to izabrali, možete biti sigurni da ćete sačuvati samo svoju zemlju i samo svoj narod, da ćete ostati časni kao što ste nam časni i došli“, poručio je Vulin, saopštilo je resorno ministarstvo.

Danas, kao i pre 100 godina, prema rečima ministra Vulina, pred vojnim strojem su ista pitanja – šta je spreman da učini za mir i slobodu.“Kako onda, tako i danas, Srbin je za mir spreman da uradi skoro sve, a za slobodu Srbin je spreman da uradi baš sve, jer život bez slobode nema smisla. Nema bogatog roba, nema uspešne kolonije, nema sreće ako sami ne odlučujemo kako se zovemo, kojim jezikom pišemo, u kog Boga verujemo. Nema sreće ako sami ne odlučujemo o tome kakva će nam biti Srbija i kako će rasti naša deca“, rekao je ministar.