Džudisti „Zvezde“ najbolji klub u izboru Sportskog saveza Beograda

128

Džudisti Zvezde najbolji su klub srpske prestonice. Prema izboru Sportskog saveza Beograda a prema ostvarenim rezultatima u svim uzrastnim kategorijama na domaćoj i međunarodnoj sceni, zvanje najbolje sportske organizacije pripalo je upravo našem klubu. Medalje sa svakog takmičenja „svedok“ su da je ovo priznanje otišlo u prave ruke. Prema rečima Stojana Vujka, predsednika Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda mnogo je trofejnih i uspešnih sportista, ali su tu i mlade nade koje mnogo obećavaju.

-Ova godina je bila izvanredna za nas. Naši takmičari u svim uzrastima, od najmlađih do seniora, svakog meseca nas obraduju vrednim medaljama kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Drago nam je da su se džudisti Zvezde upisali u istoriju srpskog sporta zlatnim slovina. Ovi uspesi su nam sa jedne strane obaveza, jer moramo i želimo da ih opravdamo, a sa druge strane su naš ponos. U sportu morate da se iznova i iznova dokazujete i to nam je jasno, tako da posle ove nagrade mogu samo da kažem, idemo dalje – rekao je Stojan Vujko, predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda.

U 2020. crveno bela porodica nastavlja stopama kojima je krenula.Stojan Vujko ističe da su sve nagrade bitne, ali da je ova nekako posebna, jer je od grada u kojem žive, u kojem su odrasli.

-Najteže je nagradu dobiti od „svojih“. Sedište kluba Crvena zvezda je u Beogradu i dobiti ovakvu nagradu je zaista posebno. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom uspehu Crvene zvezde, Olimpijskom komitetu, Ministarstvu za omladinu i sport, Džudo savezu Srbije, posebno predsedniku Saveza, doktoru Ivanu Todorovu. Ništa ovoga ne bi bilo da nije sportista, devojaka i momaka koji časno brane boje Crvene zvezde na tatamiju i donose nam medalje – istakao je Vujko.

Uz džudiste Crvene zvezde najgrađeni su i najbolji pojedinci Tijana Bogdanović(olimpijski sport, tekvondo) Nikola Spajić ( paratekvondo) i Teodori Manić ( neolimpijski sport, kik boks).

-Čast mi je što stojim ispred ovako značajnih imena našeg sporta i ljudi iz javnog života, ali smatram da naša institucija to i zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim našim komisijama uz pomoć kojih smo realizovali programe u godini na izmaku, sponzorima koji su nam pomogli da ulepšamo radne prostorije. Radili smo tiho, ali kvalitetno, zahvaljujući radnoj zajednici na čelu sa Nikolom Penićem. Trudićemo se i dalje da budemo istinska našim sportistima – istakao je Tomašević, predsednik SSAB.

Sportski savez Zvezdara najbolji je teritorijalni savez, Odbojkaški savez Beograda proglašen je za najuspešniji. Nagrada za životno delo pripala je prof. dr Stefanu Iliću, sportski stručnjak godine je Marina Maljković, a sportski funkcioner Aleksandar Boričić. Uredniku sportske redakcije Kurira Goranu Anđelkoviću pripalo je priznanje za novinara godine.

Takođe, zahvalnice za odličnu saradnju u prethodnom periodu dobili su: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kompanija „Sport time“, kompanija „Proton System“, Dom učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Rukometni savez Beograda i Fudbalski savez Beograda.