Klavirski resital Sanje Sodad u Somboru

113
rtv
rtv

SOMBOR – Koncert pijanistkinje Sanje Sodad biće održan večeras u Muzičkoj školi “Petar Konjović” u Somboru, sa početkom u 19 časova.
Okružena muzikom od najranijeg detinjstva, Sanja počinje da uči klavir u svojoj šestoj godini u Muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu.

Uz prof. Zlatu Maleš, sa kojom muzički odrasta do svoje dvanaeste godine, izuzetno brzo napreduje i sa osam godina izvodi Hajdnov koncert u D-duru u sali Kolarčeve zadužbine. U dvanaestoj godini Sanja postaje student Pariskog konzervatorijuma u klasi Žaka Ruvijea, kao najmlađa u svojoj generaciji i stipendista francuske vlade. Završava studije 2004. godine u Parizu sa najvišom ocenom. Školovanje nastavlja sa Aleksandrom Sacem na Akademiji u Gracu i Elisom Virsaladze u Minhenu.

Iskustvo stiče i na brojnim takmičenjima za mlade u Bukureštu, Košicama, Parizu i Novgorodu, sa kojih se vraća sa najvišim priznanjima. Posebno treba istaći prvu nagradu na takmičenju “K.Černi” u Pragu, drugu nagradu na takmičenju “V.Horovic” u Kijevu, prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Valensiji 2010. godine, kao i treću nagradu na skoro završenom “Jeunesses Musicales” takmičenju u Beogradu marta 2019. godine.

Sa sestrom Lidijom osniva 2002. godine klavirski duo koji sa uspehom nastupa na najznačajnijim festivalima kao što su BBC Proms u Londonu, Fol Žurne u Nantu i u Tokiju, Rok d’Anteron, kao i BEMUS, NOMUS i SOMUS festivalima u Srbiji.

Ulaz je besplatan.