Zaseda Skupština Novog Sada: Na dnevnom redu i 734 miliona za gradsku imovinu

103

Programi poslovanja za narednu godinu „Urbanizma”, SPC „Vojvodina” i Turističke organizacije Novog Sada, uz program investicija Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove neke su od najbitnijih tačaka dnevnog reda sutrašnje sednice Skupštine grada.

Novosadski parlament, osim toga, raspravljaće i o odobrenju da se JGSP „Novi Sad” zaduži kod EBRD banke za nabavku 30 autobusa na gas, ali i o konverziji duga Spensa od 55 miliona dinara za vodu u trajni ulog Grada u vlasništvu ovog preduzeća.

Već smo pisali o programu investicija Gradske uprave za imovinu, vrednom gotovo 734 miliona dinara, gde su najveći izdaci namenjeni projektima Evropske prestonice kulture, te izgradnji doma zdravlja na Adicama i rekonstrukciji stadiona RFK „Novi Sad”. Na sednici će se naći i niz izmena odluka iz komunalnog sektora koje se usaglašavaju sa Zakonom o komunalnoj miliciji, dok je kod taksi prevoza odluka usaglašena s izmenama zakona te od sada taksi vozilo mora da ima najmanji međuosovinski razmak od 2,55 metara i gepek od najmanje 350 litara.

Gradski odbornici glasaće i o nizu urbanističkih planova, uglavnom u vezi s izmenama trasa dalekovoda, ali i planova koji određuju budući sadržaj na mestu današnjeg DES-a.

Skupštinaće se izjasniti i o smeni na mestu v. d. direktora Apoteke Novi Sad, gde bi dosadašnjeg rukovodioca Gojka Vujnovića, trebalo da zameni Milan Grba.