Akcija đaka i prosvetara u Ruskom Selu: Za školsku šumu 200 sadnica

121

Đaci i nastavnici Osnovne škole „Gligorije Popov” u Ruskom Selu zasadili su školsku šumu.

To je šesta školska šuma za koje je sadnice obezbedio Grad Kikinda. Sekretarka za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Kikinde Miroslava Krnić, istakla je da će ovaj prostor u Ruskom Selu biti pretvoren u park koji će se obogaćivati novim sadnicama.

– Za decu smo organizovali i edukativni čas. Budući park imaće tri celine, a prostor će oplemeniti mnoštvo lišćarskih, četinarskih, žbunastih i ukrasnih vrsta . Ovog puta je zasađeno oko 200 sadnica – rekla je Miroslava Krnić.

Predsednik Mesne zajednice Rusko Selo Dušan Marjanović, dodao je da Rusko Selo nema park tako da je odlučeno da on zauzme prostor u centru mesta.

– Prema idejnom rešenju u parku će biti dva igrališta za decu, teretana na otvorenom, trim staza i staza za šetnju. Reč je o kapitalnom projektu i na njemu će se raditi u narednih nekoliko godina – dodao je Marjanović, te najavio da slede neophodni građevinski radovi.

Među učenicima koji su pomogli u ozelenjavanju sela bio je i Miloš Brstina, koji smatra da je važno je da se uključuju svi đaci da zajedno doprinose da selo bude što lepše.

– Drago mi je što ćemo imati lep park u kom ćemo moći da provodimo slobodno vreme – kaže Brstina.