Asfalt za Šećeransku ulicu u Zrenjaninu

128

Šećeranska ulica u Zrenjaninu, odnosno deo koji se nalazi u zoni koja je nekada bila poznata kao Šećeransko naselje, uskoro će dobiti novi asfalt.

Radovi, koje je juče obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, izvode se na inicijativu građana iz ovog dela grada.

– Pre neki dan, na inicijativu građana ovog naselja, došli smo da vidimo stanje na terenu i sada smo ovde sa mašinama. Uradićemo oko 900 kvadrata asfalta, a ostatak posla ostavlja se za prve radne dane na proleće. Veoma sam zadovoljan što ćemo već danas asfaltom spojiti ovo naselje sa gradskim saobraćajnicama – istakao je Janjić.

On je naglasio da se razmišlja i o gradnji manjeg igrališta za decu, kao i o boljoj rasveti na toj lokaciji. Janjić je podsetio da je tokom ove građevinske sezone mnogo urađeno na području grada.

-Utrošili smo dosta asfalta. Rađeni su lokalni putevi koji su pod ingerencijom Grada Zrenjanina. Sanirali smo veliki broj saobraćajnica koje su bile devastirane nakon zimske sezone. Imamo još ambicioznije planove za narednu godinu, a očekujemo i sanaciju državnih puteva, tamo gde ima oštećenja – zaključio je gradonačelnik.

Milan Lončar, jedan od građana koji je pokrenuo inicijativu za asflatiranje ovog dela naselja, izrazio je zadovoljstvo brzom reakcijom gradske uprave.

– Ovo je staro naselje, u kojem se sada nalaze 42 stana, sa oko 120 stanovnika, među kojima je i dosta dece. Jedno vreme ovde smo živeli i bez struje i bez vode, ali to je rešeno. Dobili smo i kanalizaciju, kao i rasvetu. Sada se radi deo puta u Šećeranskoj, uz obećanje da će se na proleće uraditi i preostale površine. Imamo obećanje gradonačelnika i uveren sam da će to biti rešeno. Zamolili smo gradonačelnika i da se ovde uredi malo dečje igralište, kao i da se obezbedi deci pešačka staza, koja bi naselje povezivala sa gradom, da ne moraju mališani da se kreću kolovozom. Jer, tako bi se očuvala njihova bezbednost prilikom kretanja kroz deo Šećeranske ulice, od Beogradske do Pančevačke, kroz koju se kreću teški kamioni – naglasio je Lončar.

Ukupna dužina asfalta koji je urađen je oko 300 metara, a vrednost radova je dva miliona dinara. Izvođač radova je „Put-invest“ iz Novog Sada.