SNS u nedelju o pripremama za izbore

166

Na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće reči o pripremama za izbore, najavljuje predsednik SNS Aleksandar Vučić i ocenjuje da će izbori biti teški, jer će svi ići protiv naprednjaka.

„Izbori su uvek teski za one koji hoće da pobede i ponašaju se odgvorno, za ove druge su laksi, oni na njih i ne moraju, mogu u Skupstinu da ulaze i prave incidente, u RTS sa testerama…, mogu da tuku policajce i novinare“, rekao je Vučić.

On nije želeo da odgovara na pitanja o eventualnim smenama u stranci.

Napomenuo je da je sutrasnja sednica zatvorena za javnost, te da sad ne može, unapred, ništa da kaže.

On je ranije najavio da će stranka ići na nova, mlada lica, a Blic saznaje da će na sutrašnjoj sednici biti predstavljeno 70 mladih naprednjaka, koji su prošli kroz stranačku akademiju i koji su u prethodnom periodu slušali predavanja i iskustva starijih kolega koji su danas na funkcijama, od ministara, poslanika, sve do predsednika države i SNS Aleksandra Vučića.

„Od 70 ljudi koliko će biti predstavljeno, njih 25 će se naći listi za republički parlament“, rekao je neimenovani izvor iz vrha SNS za taj list i precizirao da je to 10 odsto liste, što je veliki broj.

Isti izvor navodi da tome ima otpora među starijim članovima SNS, ali predsednik Vučić i i rukovodstvo stranke smatraju da je vreme za novu energiju.