Dobrodošlica za decu s Kosova u Gradskoj kući

144
Foto: Dnevnik

Povodom učešća na desetom „Novogodišnjem festivalu odbojke”, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je, zajedno s pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, primio 50 dece iz Štrpca, Lipljana i Gračanice koja su članovi četiri kluba tog vrlo popularnog i trofejnog sporta.

Izrazivši zadovoljstvo što na njemu učestvuju odbojkaši i odbojkašice iz južne srpske pokrajine – Kosova i Metohije, poželeli su im srdačnu dobrodošlicu i uspešan plasman na takmičenju.

– Novosadska odbojka je u velikoj ekspanziji jer je posle dužeg vremena OK „Vojvodina” ponovo učesnik najelitnijeg klupskog takmičenja „Liga šampiona” i zato Festival odbojke predstavlja najbolju popularizaciju tog atraktivnog sporta – rekao je Aleksandar Petrović, i dodao da će Grad nastaviti da podržava tu manifestaciju, koja dovodi brojne sportiste u naš grad.

Vladimir Batez je dodao da se na ovogodišnjem festivalu nadmeće 100 ekipa iz Srbije, nekadašnjih jugoslovenskih republika i čitave Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.