Prva „Novogodišnja čarolija” na Slanoj bari

711
Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)
Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)

Od više stotina mališana koji su pratili program „Novogodišnja čarolija”, za koji se tražila stolica više, vesela graja dizala se sve do zasvođenog krova Sportskog centra „Slana bara”.

Bio je to prvi celodnevni praznični performans na toj adresi, u organizaciji Udruženja građana „Novosadski kutak” i mesne zajednice Slana bara, a uz svesrdnu podršku Gradske uprave za kulturu.

Po rečima Sandre Stojkov iz „Novosadskog kutka”, za tu priliku pripremili su četiri predstave za decu od dve do 12 godina, dok je tačno u podne održana radionica „Najlepša novogodišnja jelka”, na kojoj su se najmlađi utrkivali ko će sa svojim vaspitačima i učiteljima napraviti kreativnije ukrase, te tako osvojiti slatke paketiće.

Nakon Željka Veseljka i „Majmuna Miše u Zemlji slatkiša”, te Nadateatra i komada „Kad porastem biću Deda Mraz”, proslava se završila novogodišnjim koncertom pod imenom „Avanture Banetove leteće gitare”, na kojem je klince i klinceze zabavljao dečji kompozitor i tekstopisac Branimir Rosić.

Osluškujući dečje potrebe, interesovanja i želje, te sprovodeći kulturnu decentralizacionu strategiju Grada, pomenuta mesna zajednica poslednjih sedam godina, u okviru programa „Slanobarska maštaonica”, nastoji da oplemeni slobodno vreme svojih najmlađih žitelja i da oživi taj deo Novog Sada različitim kreativnim radionicama, sportskim manifestacijama i Festivalom kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar”, koji je među Slanobarce doveo ove godine i Branka Kockicu.