Čović: Nismo hteli rizik, incidenti nisu mogli da se isključe

153
Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da niko iz kluba nije hteo da snosi bezbednosni rizik i ode na meč u Podgoricu protiv Budućnosti.

Košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali danas za Podgoricu, jer nisu dobili bezbedonosne garancije u trenutku nestabilne situacije u Crnoj Gori, a na sve to meč je nosio dodatni rizik zbog ispada navijača dva kluba u međusobnim susretima.

„Crvena zvezda nije imala nameru da politizuje najnovije događaje u CG na zakon koji je tamo usvojen. Svi znamo da je Zvezda identiteom vezana za Srbiju u smislu reprezentativnosti i nije problem zaključiti da naše učešće može d donese polizičke insinuacije. Stupili smo u kontakt sa našim bezbednosnim organima, ne da bismo se pokrivali državom, isto tako i sa predstavnicima ABA lige, i opisali određene rizike. Tada je procenjeno da ne može da se isključe mogući incidenti na nacionalnoj osnovi za igrače i stručnom štabu Crvene zvezde, a meta napada mogu da budu navijači Crvene zvezde“, rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

„Naša procena je bila da se utakmica odloži za 24. februar, iako nam odgovara da se igra večeras zbog gustog našeg rasporeda“, podvlači Čović.

„Nismo hteli da budemo učesnici nečeg što nosi visok rizik“, naveo je on.

Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde trebalo je da se igra večeras od 18 sati u hali Morača.

Beogradski klub tražio je od ABA lige da se večerašnja utakmica odloži, zbog napete političke situacije u Crnoj Gori.

Rukovodstvo ABA lige nije odgovorilo na ovaj zahtev, a KK Budućnost nije prihvatilo zahtev da se utakmica odloži, jer smatraju da su ispunjeni svi bezbednosni uslovi za održavanje meča.