Fudbal: ŽFK “Spartak” održao godišnju Skupštinu, Slovićeva potpisala profesionalni ugovor

142

Ženski fudbalski klub “Spartak” održao je Skupštinu na kojoj su usvojeni svi izveštaju za 2019. godinu, a kapiten Violeta Slović potpisala je prvi profesionalni ugovor.

 

Ženski fudbalski klub “Spartak” održao je drugu radnu sednicu Skupštine kluba. Među tačkama dnevnog reda bili su izveštaja o radu kluba, seniorske ekipe i mlađih kategorija, okvirni finansijski plan, usvajanje programskih aktivnosti povodom proslave 50 godina od osnivanja kluba, potpisivanje prvog profesionalnog ugovora i donošenje Odluke o dopuni odredbe člana 48 a Statuta ŽFK “Spartak”.

 

Skupština ŽFK “Spartak” počela je svečanim delom sednice. 28-godišnja Violeta Slović, kapiten “golubica”, potpisala je prvi profesionalni ugovor sa subotičkim klubom, ujedno prvi u Srbiji u ženskom fudbalu. Slovićeva je već 10 godina član plavo-bele porodice sa severa Bačke, a juče je stavila paraf na ugovor o saradnji na (još) četiri godine.

– Zahvalnost dugujem svima u klubu za saradnju tokom proteklih godina. Treneru Borisu, Bojanu, najboljem predsedniku kluba Zoranu, saigračicama i svima koji su uz nas. Tokom svih ovih godina sam imala neizmernu podršku i to je moja snaga. Neke stvari ne mogu da se kupe novcem, za ovo se živi – istakla je Violeta Slović.

 

Podsetimo, iza Violete je izuzetno uspešna godina u kojoj je slavila titulu šampiona Srbije i podigla pehar nacionanog Kupa, ponovo predvodila svoju ekipu u elitnom evropskom takmičenju, a na kraju sve to je nagrađeno priznanjem “Zlatna lopta” za najbolju igračicu Srbije, a nešto ranije istim priznanjem od Fudbalskog saveza Vojvodine. ŽFK “Spartak” je lider prvog dela sezone i čini se nezaustavljivo hita ka novoj tituli i izlasnu na evropsku scenu.

Kada se prešlo na tačku o proslavi jubileja, reč je uzeo generalni sekretar Gradskog fudbalskog saveza Tadija Stantić.

– Šta reći za ovakvu Skupštinu,kapitena, rukovodstvo kluba posle ostvarenih rezultata koji su sve, samo ne slučajni niti bilo ko može da ih ospori. Čast mi je što je Ženski fudbalski klub “Spartak” deo našeg Saveza. Imati takav kolektiv u sastavu je ogromna privilegija. Verujemo da će u narednoj godini, u vreme jubileja, rezultati biti još bolji, a manifestacija će biti organizovana na vrhunskom nivou. – poručio je Stantić

 

Obzirom da je UEFA odlučila da od naredne sezone (2021/2022) uvede novine u ženskom fudbalu. Od naredne sezone sistem takmičenja u Ligi šampiona, ličiće na onaj koji važi za muške klubove. To je uslovilo da se na skupštini pod jednom od tačaka nađe donošenje Odluke o dopuni odredbe člana 48 a, Statuta ŽFK “Spartak”, tačnije imenovanje osobe koja ima ovlašćenje da bude potpisnik kluba i da priprema svu potrebnu dokumentaciju za ono što je novina u klubu. Na tu funkciju jednoglasno je imenovan Bojan Arsić, aktuelni generalni sekretar “golubica”.

– Klub za igranje u Evropi mora ispuniti mnogo preduslova. Između ostalog, da ima više stalno zaposlenih lica, odgovarajuće prostorije i tehničku opremu, radno vreme, izmirene finansijske i druge obaveze i to samo da bi mogao započeti proces licenciranja. UEFA, po svoj prilici želi da ima uvid u sve. – ističe Arsić – Od ove godine ulazimo u proces licenciranja koji je isti kao za muške klubove. To je ogroman posao i velika obaveza. Da bi smo igrali u Evropi moramo imati odobrenu licencu. A da bi to ispunili propisi moraju da se ispune do detalja. Rok za licenciranje je 15. januar 2020. godine i mi već radimo na tome.