Ministar Vulin tradicionalno u Pančevu sa pripadnicima Vojske Srbije

121

Vojska Srbije je snažna, spremna, opremljena i uvek u stanju da sačuva našu zemlju i sačuva naš način života — poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, u garnizonu Pančevo, obišao stalno zadejstvovane snage 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, zadužene za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije i sa njima proveo deo novogodišnje večeri.

Svim pripadnicima Vojske Srbije ministar Vulin je poželeo da 2020. godina bude godina mira i slobode, ali i daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije.

“ Za Vojsku Srbije ne postoji praznik, ne postoji slobodan dan. Za Vojsku Srbije ne postoji nijedan dan u godini u kome nije maksimalno spremna, u kome nije u stanju da sačuva naš suverenitet, naš integritet i naš način života“, rekao je ministar odbrane.

Vojska Srbije se svakoga dana priprema, obučava i svakoga dana vodi računa da naše nebo ne bude ugroženo, da naša zemlja ne bude ugrožena, istakao je ministar Vulin.

„Svi pripadnici Vojske Srbije i u ove praznične dane daće sve od sebe da svi mi ostali možemo da odmaramo, da možemo da budemo sa svojim porodicama i da budemo mirni, sigurni i spokojni, jer Vojska Srbije je tu da nas čuva“, naglasio je ministar Vulin.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković, tokom obilaska, informisao je ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

„Jedinice 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva svojim učešćem u kontroli i zaštiti suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije daju doprinos bezbednosti i sigurnosti našeg neba 365 dana u godini. Svakoga dana naša tehnika je ispravna, naše borbene posluge osposobljene, a jedinice spremne za izvršenje svog najvažnijeg i osnovnog zadatka u miru – kontrolu zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije“, rekao je general Janković.

Nakon obilaska, nastavak posete protekao je u razgovoru i druženju sa pripadnicima dežurne raketne baterije.

izvor :ministarstvo odbrane