Poginuo vozač u Novim Kozarcima, mladić iz Mola od petarde ostao bez prstiju

129

Tri tragična događaja od kojih jedan sa smrtnim ishodom i dva sa teškim povredama obeležila su praznik na području Severnobanatskog okruga.

U teškoj saobraćanoj nesreći koja se prvog dana Nove godine u sredu oko 21 sat, dogodila u Novim Kozarcima kod Kikinde poginuo je M. L. (52). On je stradao na licu mesta kada je vozeći automobil “ford mondeo” iz raskrsnice u Ulici Đure Jakšića sleteo s kolovoza i udario u drvo.

U ovoj nesreći teže telesne povrede, koje nisu opasne po život, zadobila je maloletna 17-godišnja devojka, rođaka stradalog vozača, koja je s njim bila u automobilu. Uzrok nesreće je, najverovatnije, to što se vozač nije zaustavio na raskrsnici, već je nastavio vožnju, ali je, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s kolovoza i udario u drvo.

Nastradali M. L. je od povrerda koje je zadobio preminio na mestu nesreće, a povrede koje ja vozač zadobio i tačan uzrok smrti znaće se nakon obdukcije, jer je telo poginulog čoveka poslato u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad.

Nesrećan slučaj dogodio se u Kikindi, u čevrtak ujutro, oko pet sati, u Ulici Nikole Pašića, kada je u porodičnoj kući izbio požar u kojem je teže opekotine zadobio D. A. (23). Zbog težine povreda mladić je prebačen na lečenje u Klinički centar Vojodine u Novom Sadu. U Policijskoj upravi u Kikindi, kažu da je požar najverovatnije izazvala pregrejana kvarcna peć koja je upalila krevet na kojem je mladić spavao. Vatra je uništila sobu i deo krova kuće.

I pored apela policije da se ne koriste petarde i druga pirotehnička sredstva, u nesreći je 24-godišnjem mladiću iz Mola u vreme dočeka oko 23 sata  petarda povredila obe šake. Nakon ukazane lekarske pomoći u Opštoj bolnici u Senti, u koju je mladić iz Mola dopremljen iz Ade, prebačen je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. Kako saznajmo od eksplozije petarde ostao je bez prstiju desne šake.