Predsednik Vučić o poseti Srbima u Crnoj Gori: Odluku ću doneti u naredna 24 sata – ŽELJA MI JE DA BUDEM SA SVOJIM NARODOM!

84
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u „Novom jutru“ rekao da će u narednih 24 ili 36 sati biti doneta odluka o tome da li će ići u Crnu Goru

– Želim da odem na Badnji dan u Crnu Goru, da proslavim Badnji dan sa svojim narodom. Odluku da li ću otići doneću u naredna 24 sata – rekao je predsednik Srbije.

– To je moja želja, da budem sa našim narodom. Predsednik sam da bih rešavao probleme i da bih bio sa našim narodom kada mu je teško. Badnji dan i Božić najradosniji su praznici, vreme za praštanje i mirenje i vreme kada treba da pokažemo jedinstvo. Ne želim da provociram, već samo da kažem da mi je drago što sam sa našim narodom – kaže predsednik za Pink.

Ističe da nema razlike između Srbina gde god da je, te da je suština da živimo u različitim državamo, da treba da ih poštujemo, ali da pripadamo istom rodu i da moramo pokazati jedinstvo.

– Idealno je vreme da to pokažemo. Iznenađen sam histeričnom kampanjom pojedinih medija u regionu zbog najave mog dolaska. Očekivao sam to donekle od domaćih medija – kaže Vučić. Dodaje da našem narodu nikada nije bilo lako ni u Gračanici, ni u Zagrebu, ali da je njegov posao da pokaže vrstu odgovornosti i jedinstva.

Ističe da godinama sluša od pojedinaca kako je kabadahija, izdajnik, čovek koji ne želi da se izvinjava…

– Optuživali su me da sam razgovarao sa Milom Đukanovićem, da smo nešto ugovarali. Ja sam već navikao na sve te laži – kaže Vučić.

O izborima u Hrvatskoj

– Nisam komentarisao dešavanja u Hrvatskoj, jer čekam kraj izbora pa ću da odgovorim, ne bih da im pomažem uoči izbora.