Putevi Srbije upozoravaju vozače

87

HORGOŠ –

Javno preduzeće Putevi Srbije (JPPS) izdalo je upozorenje vozačima da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Takođe, poručuju iz JPPS, postoji i mogućnost pojave magle, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

“Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise”, kažu iz JPPS.

Zadržavanje na graničnim prelazima kreće se od 20 minuta na prelazu Batrovci, preko 60 minuta na Horgošu, do 70 minuta koliko čekaju putnici na prelazu Preševo.

Na ostalim graničnim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, nema zadržavanja, kao ni naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji, obaveštava JPPS.

“Horgoš dva” do 19 časova otvoren samo prema Mađarskoj

Da bi se ubrzao protok vozila u Evropsku uniju i smanjile gužve na ulazu u Mađarsku, granični prelaz “Horgoš dva” od podneva se koristi samo iz pravca Srbije prema Mađarskoj, saopštila je mađarska policija.

Preko četiri trake integrisanog mađarsko-srpskog graničnog prelaza “Horgoš dva”, do 19 časova može samo da se uđe u Mađarsku, prenosi RTS.

Tako je za ulaz u susednu zemlju, zajedno s prelazom Reske na auto-putu, putnicima na raspolaganju 14 traka, navodi mađarska policija.

Putnici koji žele da izađu iz Mađarske mogu to učiniti na obližnjem graničnom prelazu Reske-Horgoš na auto-putu ili na preostalih sedam graničnih prelaza sa Mađarskom.