Nova kuća za samohranu majku sa Kosova i Metohije

114

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, uručio je danas ključeve novoizgrađene kuće samohranoj majci troje dece Katarini Stević iz Novog Badovca, nedaleko od Gračanice.

Katarina , koja je nedavno tragično izgubila supruga Nemanju u saobraćajnoj nesreći, u novu kuću će se useliti uskoro, što će za nju i njeno troje dece značiti novi početak i sigurniju budućnost.

Katarina je u svoje i u ime svoje dece, zahvalila Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću što su im omogućili normalne uslove za život.

„Ovo je za nas novi početak. Dobila sam i posao i u tome su mi izašli u susret, tako da smo i sa te strane osigurani“, kazala je Katarina.

Nakon uručivanja ključeva porodici, Popović je naglasio da je veoma zadovoljan što su Stevićima obezbeđeni dobri uslovi za njihovu budućnost u ovoj opštini.

„Posebno mi je drago što smo uspeli da sagradimo novi dom za porodicu Stević. Drago mi je da su deca zadovoljna, što će imati svoje sobe i što će, bez obzira na ono kroz šta su sve prošli, moći da uživaju u svom detinjstvu i da odrastaju u zdravoj atmosferi. Pomagaćemo Steviće i ubuduće, nećemo ih ostaviti same, uspeli smo da Katarini obezbedimo posao, to će rešiti njihovu budućnost i egzistenciju“, kazao je Popović.

Kuća u kojoj će se uskoro useliti porodica Stević, poslednja je od šest kuća, koje je Opština Gračanica izgradila za socijalno ugoržene porodice na osnovu Socijalne karte stanovanja