Palić dobija najveće studentsko odmaralište u zemlji

101

Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište koje će imati 700 ležajeva, restoran za 500 ljudi, u okviru koga će postojati sportski i kongresni objekat, a završetak radova na jednom delu odmarališta očekuje se na proleće.

Ovo studentsko odmaralište predviđeno je da, kada studenti ne budu tu, bude hostel i na taj način samoodrživo, jer će svoje troškove plaćati novcem zarađenim od turista i ugostiteljstva.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kaže da će to studentsko odmaralište povećati smeštajne kapacitete koji nedostaju Subotici i Paliću.

“Subotica trenutno raspolaže sa oko 2.500 ležajeva, a to je nedovoljno, s obzirom da je taj grad drugi po veličini u Vojvodini, a peti u Srbiji. Sa kapacitetima studentskog odmarališta, što je, otprilike, 500 kreveta, značajno ćemo uvećati naše smeštaje”, rekao je Laban za Tanjug.

Dodaje da je Subotica poznata i po velikim sportskim takmičenjima i razvijenom kongresnom turizmu, pa će sportski i kongresni objekti u sklopu studentskog odmarališa na Paliću ubuduće biti domaćini i takvih manifestacija.

Laban očekuje da će i studenti i turisti biti zadovoljni smeštajem, a još više lokacijom, jer se studentsko odmaralište nalazi u blizni Akva parka i velnes centar koji se trenutno grade, a koji će biti gotovi do sredine leta.

Već na proleće, kako se očekuje, biće otvoren jedan deo studentskog odmarališta – centralni restorani i tri smeštajna objekta sa 240 ležajeva, kaže za Tanjug direktor Studentskih odmarališta Srbije, Nenad Borovčanin.

Otvaranjem tih objekata biće zaposleno oko 50 građana iz Subotice i okoline.

“Završni radovi druge faze, koja podrazumeva otvaranje centralnog restorana i tri smeštajna objekta, planirano je za kraj marta. U trećoj fazi biće izgrađena još pet objekata, odnosno tri smeštajna, jedan sportski i jedan za kongresne i edukatvine aktivnosti”, rekao je Borovčanin i dodao da će izgradnjom tih objekata odmaralište imati 700 ležajeva.

Borovčanin ističe da je izgradnja odmarališta počela nakon konsultacija sa studentskim organizacijama, čija je želja i potreba bila da imaju takav objekta u zemlji, jer su, kaže, sve aktivniji u našem društvu.

U rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata u tom najvećem studentskom odmaralištu u našoj zemlji, biće uloženo oko 5,35 miliona evra.