Kvalifikacije za OI: Odbojkaši Srbije igraju protiv Bugarske

89

Polovičan učinak su ostvarili odbojkaši Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju koji se održava u Berlinu.

 

Ekipa selektora Slobodana Kovača poražena je u prvom kolu od Francuske (3:0), dok je u drugom slavila protiv Holandije (3:0). Za prolazak u polufinale „orlovima“ će danas biti potrebna pobeda u duelu sa Bugarskom i to barem sa 3:1,  koji počinje u 14.30 časova. Evropski prvaci moraće da pokažu od čega su satkani jer će pritisak u odlučujućem susretu biti zaista veliki, uprkos tome što su protiv ovog rivala imali pozitivan skor u poslednje vreme. Naša selekcija je juče imala slobodan dan koji je iskoristila kako bi se što bolje pripremila za jedan od najvažnijih stepenika ka odlasku na Olimpijske igre u Tokio.

– Iskoristili smo pauzu da saberemo utiske iz prva dva meča. Danas igramo odlučujući meč za polufinale protiv Bugarske s kojom u poslednje vreme imamo pozitivnih rezultata i nadamo se da će tako biti i ovog puta. Neće, naravno, biti nimalo lako, pogotovo što je Bugarska savladala Francusku, a potom i Holandiju – istakao je Petar Krsmanović, srednji bloker Srbije.

Bugari su trenutno prvi u grupi B sa dva trijumfa, a s obzirom na to da su Holandiju savladali sa ubedljivih 3:0, „orlovi“ će morati protivnika da pobede tim rezultatom, ili 3:1.

– Zbog toga je i pritisak malo veći, ali pre svega verujemo u sebe i stručni štab i da ćemo pobediti za prolazak dalje – poručio je Krsmanović.

U trijumf ne sumnja ni korektor Srbije Aleksandar Atanasijević.

– Svi smo priželjkivali slobodan dan posle dve ne baš teške utakmice s obzirom na to su trajale samo sat vremena. Pauzu smo iskoristili da se spremimo za bitan meč protiv Bugarske. Ovo je biti ili ne biti i moramo da pobedimo. Nadamo se prolasku u polufinale, to nam je primarni cilj i siguran sam da imamo ekipu koja zaslužuje da bude među najbolje četiri na ovom turniru, a kasnije i da overi vizu za Olimpijske igre – izjavio je Atanasijević.

Srbija je sa Bugarima u poslednje vreme imala dosta utakmica, pogotovo prijateljskih, ali to je sasvim druga stvar od zvaničnih susreta i pogotovo ovako važnih.

– Bugarska je sjajna reprezentacija, igrači su u jakim klubovima. Do sada imamo pozitivan skor protiv njih, ali to ne mora ništa da znači. Igraju neverovatno u poslednje vreme, ali kao što je selektor Kovač rekao najvažnija je naša igra i siguran sam da ako budemo bili na nivou kao protiv Holandije da možemo da se nadamo polufinalu – zaključio je Atanasijević.