U karlovačkom Magistratu dodela sportskih nagrada

240

Dodela nagrada najboljim karlovačkim sportistima u 2019. godini u izboru Sportskog saveza opštine biće održana u petak u 18 sati u svečanoj sali Magistrata, Trg Branka Radičevića 1. Sportski savez je ovog puta doneo odluku da dodeli devet nagrada u osam kategorija.

Priznanje za najperspektivniju ekipu u prošloj godini pripašće generaciji igrača Fudbalskog kluba „Stražilovo” rođenoj 2010. godine. U kategoriji „buduća nada” odlučeno je da dve devojke ponesu to priznanje.

To su košarkašica Lana Zeljković i Ana Šimunović, koja se bavi atletikom i orijentiringom, s tim što je u tom drugom sportu osvojila više medalja.  Najbolja mlada sportistkinja u izboru Sportskog saveza je članica Karate kluba „Impuls” Teodora Jovanović, dok je prošlogodišnji đak generacije u Osnovnoj školi „23. oktobar” Stefan Bilić, član OK „Stražilovo”, najbolji mladi sportista Sremskih Karlovaca.

Titula najboljeg sportiste ovog puta ide u ruke odbojkašu Kosti Tošiću, koji je prve korake u odbojci napravio u domaćem klubu, u koji se, nakon kraćeg odsustva, vratio. A klub u kojem je Tošić ponikao, OK „Stražilovo”, proglašen je za najbolji klub u 2019.

Zvanje najboljeg trenera poneće Vladimir Stanić iz KK „Impuls”, a nagradu za životno delo primiće Momir Petrović, koji je od dolaska u Karlovce bio uključen u rad FK „Stražilovo”, prvo kao igrač, zatim kao trener, a sada kao veteran.

Izbor najboljeg sportiste u Sremskim Karlovcima održava se u kontinuitetu od 2009. godine. Pokrenuo ga je „Karlovački list“, da bi od 2017. taj posao preuzeo Sportski savez opštine.

Izvor: Dnevnik.rs