Kamp za mališane u kikindskom Narodnom muzeju

180

I tokom ovogodišnjeg zimskog raspusta, kikindski Narodni muzej organizuje kamp za devojčice i dečake, uzrasta od 7 do 12 godina. Na način blizak najmlađima, kamp “Muzej na sceni” zapravo je edukacija i igra kroz istraživanje zanimljivih muzejskih zbirki i lokalnog nasleđa.

Kroz druženje, igru i edukaciju, oko 30-tak devojčica i dečaka, polaznika zimskog kampa kikindskog Narodnog muzeja, saznaje zanimljive detalje o muzejskim zbirkama, a primereno njihovoj dobi, bajkovite priče približiće im bogato lokalno nasleđe.

Organizacija letnjih i zimskih kampova u kikindsklom Narodnom muzeju tradicija je od 2011. godine. Pored kreativnog raspusta za najmlađe, radu kampa priključuju se nove generacije članova volonterskog kluba.

“Na način koji je deci najprijemčiviji, muzejski eksponati, izložbe postaju deo zanimljive igre, bajkovite priče u kojoj su svi akteri”, rekla je Emilija Mijančić, volonterka.

“Za sam kraj ovogodišnjeg kampa, a u skladu sa nazivom – „Muzej na sceni“, pred publikom će biti izveden performans. Svi polaznici kampa pokušaće da ožive sve ono što su naučili o lokalnom nasleđu, kroz model muzejskog teatara. Na taj događaj, najavljen za 14. januar, svi su dobrošli”, saopštio je Dragan Kiurski, kustos-pedagog kikindskog Narodnog muzeja.

Foto: RTV (Aleksandar Kurbalija)