Ministarka Mihajlović : Novi projekti sa kineskim kompanijama

104

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa DŽang Sjaojuenom, zamenikom direktora kineske kompanije CRBC za Evropu, i sa njim razgovarala o aktuelnim i budućim infrastrukturnim projektima koje ova kompanija realizuje u Srbiji.

„Sa kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i uspešno završene projekte. Raduje nas što ćemo tu saradnju nastaviti i na novim projektima važnim za Srbiju, kao što su Fruškogorski koridor i brze saobraćajnice Valjevo-Iverak i Novi Beograd – Surčin“, istakla je Mihajlovićeva.

Ona je sa DŽangom razgovarala i o dinamici izgradnje deonice „Miloša Velikog“ od Preljine do Požege, te o pripremi projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Boljara.

„Kao i do sada, imate punu podršku i pomoć ministarstva koje vodim. Drago nam je i da ste zainteresovani za rekonstrukciju prige Beograd-Niš-Preševo, u skladu sa našim planovima da tom prugom vozovi saobraćaju 200 kilometara na sat“, rekla je ona.

DŽang Sjaojuen je zahvalio na dosadašnjoj podršci Ministarstva, istakavši zadovoljstvo zbog uspešno realizovanih projekata i uverenje da će ta saradnja biti još bolja na novim projektima.