Predstavnici Opštine Gračanica obišli tri ugrožene porodice

107

Predstavnici opštine Gračanica obišli su danas tri ugrožene porodice na teritoriji lokalne samouprave i tom prilikom im uručili neophodna sredstva koja će im olakšati svakodnevni život, a koje je za njih obezbedila kompanija Mocart.
Najbliži saradnici predsednika Srđana Popovića, direktor zdravstva i socijalnog staranja Aleksandar Popović i direktorica obrazovanja Brankica Nićić obišli su danas tri socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Gračanica.
Porodice Cvejić u Donjoj Gušterici, Maksimović u Novom Badovcu i Maksimović u Gračanici, žive u teškom materijalnom stanju, a svaka pomoć im je, kako ističu, dobrodošla.

Šestočlana porodica Cvejić živi od minimalne penzije domaćina Nikole i dečijeg dodatka za troje maloletne dece.

„Ovo nam mnogo znači. Hvala kompaniji Mocart i predsedniku Popoviću. Ja nigde ne radim, nemamo druge prihode i finansijski smo ugroženi. Troje od četvoro dece ide u školu, nismo u mogućnosti da im pružimo uslove kakve zaslužuju, treba platiti struju i vodu, a za ostale potrebe šta ostane. Opština nam je pomogla da dve ćerke, bliznakinje, prošle godine otputuju na eksurziju i zbog toga su bile veoma srećne“, kaže je Dragana Cvejić.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su i porodicu Siniše Maksimovića u Novom Badovcu, koji živi u nedovršenoj kući.
„Počeo sam kuću u srećna vremena , a evo došlo je vreme da se zavaršava u ova nesrećna . Ranije je bilo drugačije, sada treba više sredstava, pokušavamo da nešto završimo, ali bez pomoći biće teško. Hvala Bogu ovde smo, borimo se da opstanemo i nemamo nameru da idemo odavde. Zahvalni smo kompaniji Mocart i predsedniku Srđanu Popoviću na brizi koju su pokazali“, kazao je Slaviša Maksimović.

Predstavnici opštine obišli su i porodicu Slaviše Maksimovića u Gračanici, kojima je opština više puta pomagala u prethodnoj godini.

Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalno staranje Aleksandar Popović, istakao je da su u saradnji sa kompanijom Mocart obezbeđena finansijska sredstva za pet porodica i pozvao sve druge kompanije da se priključe ovoj akciji, da bi se pomoglo svima onima kojima je pomoć preko potrebna.

” Opština Gračanica će se i dalje truditi da pronađe način da pomogne svima kojima je pomoć neophodna”, istakao je Popović.