Bogat program za kraj „Raspustilišta”

132
Foto: Dnevnik.rs

Mališane poslednja dva dana raspusta, sutra i u utorak od 10 do 13 sati, čeka bogat program u okviru manifestacije kulture i obrazovanja dece „Raspustilište”, koja se održava u Radničkoj 20.

Sutra od 10 sati počinju radionice oblikovanja gline, papirnog modelarstva, znakovnog jezika, kao i neizostavna lego radionica.

Nakon radionica, od 11.20 sati počinju programi na sceni, a u goste dolaze književnica Tatjana Pupovac. U nastavku sledi predstava „Od tačke do beskraja” u režiji Sanele Milošević koju izvodi glumac Igor Greksa. U 12 sati je svečani koncert za decu. Učenici Akademije zabave i umetnosti i učenice solo pevanja Muzičke škole „Isidor Bajić”  izvešće najlepše novogodišnje i pesme iz poznatih dečjih crtanih filmova.

U utorak, 14. januara, u goste dolazi Dečji kulturni centar iz Beograda i poklanja deci Novog Sada zabavno-edukativni program „Na dvoru kod despota Stefana” iz ciklusa „Srednjovekovna Srbija”. U okviru programa biće izvedena i predstava „Kraljević Marko” po tekstu Slobodana Stanišića, koju izvodi glumac Goran Joksić.