Predsednik Vučić gost emisije “Hit Tvit”: Đilas i Jeremić nemaju ni blizu 3 odsto,nemaju ni 2! Njima ne odgovara promena cenzusa zato što žele da izazovu haos!

165
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ekskluzivni je gost voditeljke Verice Bradić u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink

21.15 – PREDLOG BROJ 1 – Dešavanja u Crnoj Gori!

Prvi na ovu temu govori predsednik Srbije.

– Jedina zemlja u kojoj nisam bio u zvaničnoj poseti jeste Crna Gora. Iz različitih razloga nisam išao. Uvek smo znali da postoje određene stvari oko kojih nismo saglasni. Ja sam izneo svoj stav šta mislim o pravima srpskog naroda, možda nekome to smeta u Crnoj Gori, ali ja ništa nisam slagao i preterao. Moja je obaveza da brinem o srpskom življu u Crnoj Gori – rekao je predsednik Vučić.

On je nastavio i istakao da ima onih koji ga osuđuju, ali i onih koji ga podržavaju.

– Za neke ja sam kriv što sam izveo agresiju nad Crnom Gorom, a za ove druge sam kriv što ih nisam napao. Tenkovima i vojskom neću ići na Crnu Goru. Hoću mirnim putem da rešim problem. Oni koji bi da ratuju ratovali bi 24 sata, a 25-ti sat bi da sede u kafani i piju piće – dodao je on.

Printscreen

Kako je istakao, ne veruje da će doći do nekih promena u odnosu.

– Važno je to da je ovo probudilo srpski narod u Crnoj Gori. Kao što vidite ja to ne krijem, ja sam o ovome sa Makronom pričao 5, 6 sati. Nismo u lakoj poziciji, ali šta da radimo – završio je Vučić.

Govoreći o prvom predlogu Vučić je na pitanje o odnosu njega i Đukanovića rekao da je u interesu da se posao radi za dobrobit svih.

“Uradili smo Srpsku kuću koju niko nije hteo u Crnoj Gori, izdvojili smo novac za srpske institucije, a neugrožavajući suverenitet Crne Gore. Ja nikada nisam bio u zvaničnoj poseti toj zemlji. Razgovarao sam sa Đukanovićem u Tirani i izneo sam svoj stav, on je rekao svoj. Žao mi je što se vladajuća partija u Crnoj Gori naljutila i to se vidi iz njihovog saopštenja. Spreman sam uvek da razgovaram sa Đukanovićem, ali mi moramo da brinemo o 28,73 odsto Srba u Crnoj Gori. Uvek kažem ako imate neki racionalan odgovor ponudite ga, a ako ne onda ga pronađite u budućnosti. Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori koji drži podignuto glavu”, istakao je Vučić.

Vučić kaže koliko ima onih koji ga optužuju što nije podigao “sekiru na Crnu Goru” toliko ima i onih koji govore da je napao Crnu Goru.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

“Spreman sam da razgovaram. Voleo bih da dođe do promene, ali ne verujem da će se to dogoditi. Ono što je važno jeste da je ovo probudilo srpski narod u Crnoj Gori. Naićićete na trikove koji govore da je probuđen pravoslavni narod u Crnoj Gori. Nismo u lakoj poziciji, ali šta da radimo – dodao je Vučić.

Antonijević kaže da ne bi prozivao ljude koji su potpisali Apel, ali da se treba vratiti na sam zakon.

“Mnogo je detalja i mora se garantovati sve. Beograd nije nešto posebno reagovao”, dodao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, potrebno je vratiti se na sam zakon i na to kako će biti sprovođen.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

“Možda je taj Apel sprečio neku drugačiju reakciju. Mislim da postoji jedan interes saradnje u regionu i da se to pokazuje. Samo začuđuje da se zaoštravaju stanja u trenutku kada se traže zajednički interesi”, rekao je Antonijević.

Smajlović dodaje da je neko ko misli da ćemo posle Đukanovića živeti u državnoj zajednici sa Crnom Gorom.

“Meni smeta što mi neko oduzima pravo da se nadam da ćemo ponovo nekada živeti zajedno. Nije mi jasno zašto nema više kritike u Evropi, u svetu, o Đukanovićevom zakonu. Žao mi je što su neki iz Beograda potpisali ovaj Apel”, rekla je Smajlović i dodala da ovo smatra ogromnom provokacijom, i dodaje da je duboko vreća ovo što se dešava.

“Mislim da su mnogi ljudi koji se izjašnjavaju kao Crnogorci ogorčeni na ovaj zakon. Pogođena sam kao građanin Srbije, ogorčena sam zbog Srba u Crnoj Gori čija se prava krše. Laknulo mi je kada je predsednik Srbije rekao da je ovo žestoka asimilacija Srba, jer se tako čuo glas Srbije”, rekla je Smajlović.

21.00 – Predsednik Vučić na početku je pričao o otvaranju Turskog toka!

 Kao tranzitna zemlja možemo da prihodujemo mnogo za godinu dana. Za nas je važno to za dovođenje Nemačkih kompanija koje neće da dolaze bez gasa! Najpovoljnija ponuda je ponuda za ruski gas, ja sam to rekao i nemam problem sa tim – rekao je predsednik Srbije na početku emisije.

Milan Antonijević je na početku emisije govorio o hapšenju direktora JP “Infrastruktura železnice” Miroljuba Jevtića.

Printscreen

– Ostavljam to javnosti da proceni da li je velika afera ili ne – rekao je on.

Predsednik Vučić se uključio i to prokomentarisao.

Printscreen

– Kaže Milan “eto ostavljam javnosti da to proceni”. Šta ima da se proceni. Policija radila svoj posao. Uhvaćen je sa novcem. Nadležni organi neka rade svoj posao. Ja sam uveren da Zorana Mihajlović nema veze sa tim, verujem joj. Tako ti je to kod nas, javljaju se sve moguće teorije zavere, isto kao kod Malčanskog berberina ili za Zorana Babića – rekao je Vučić.

U razgovor se uključila i Ljiljana Smajlović.

– Ja se samo pitam da li su mediji koji su na naslovnim stranama stavili to da je ona umešana u aferu, dali šansu njoj da se oglasi.

Povodom drugog predloga Antonijević je rekao da je potrebna državnička jasna poruka da se može slaviti Dan Republike Srpske, ali u okviru Dejtonskog sporazuma, kao i da će vlasti u Srpskoj to govoriti.

Smajlović je istakla da bi Dodik rekao da bi jednog dana želeo da se pripoji Srbiji.

“Neko se izborio za tu Republiku. Smatram da je dobro što postoji i ne sviđa mi se to gađenje prema njoj i navodnim metodama kojim smo je osvojili”, rekla je Smajlović.

“Ako im je odvratna Republika Srpska zašto joj onda čestitaju rođendan? Neko se za to izborio, jeste bio grozan građanski rat. Smatra da je dobro da postoji RS. Ili joj čestitamo rođendan ili je ona genocidna tvorevina. Više Dodik brani Dejtonski sporazum, nego oni koji je proglašavaju genocidnom tvorevinom – zaključila je Smajlović.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Vučić je istakao da postoji nešto što narodu ne može da se uzme iz srca, i dodaje da ne krije da je srećan na postojanje na RS i da je ponosan što može da joj pomogne.

“Uskoro ću ići u Drvar da otvorim fabriku iako ona nije u RS, već je u je u jednoj od četiri opštine u Federaciji gde su Srbi većina. Čak i kada ne mislimo isto, od nas niste čuli ružnu reč. Ne moramo da se grlimo ali moramo da se poštujemo. Nikada nisam doveo u pitanje integritet BiH, a to se može da vidi i iz čestitke koju sam uputio Dodiku i Željki Cvijanović. U programskom dokumentu najveće Bošnjačke partije stoji kako treba da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i da njene strane RS – napomenuo je Vučić.

Vučić kaže da u zemlji imate ljude koji smatraju da se RS nas ne tiče.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

“To se može videti na društvenim mrežama na kojima kažu što si dao tamo pare, oni to nisu zaslužili. Za svaki dinar koji sam dao našem narodu spreman sam da snosim posledice – rekao je Vučić.

Antonijević dodaje da su poruke koje idu u dva smera da se uz pomen RS pominje i BiH.

Vučić je rekao da ga je jedan dan zvao Džaferović da mu kaže da bi da dođe na neki skup Sulejmana Ugljanina, i da mu je rekao da nema problema i da ćemo sve obezbediti.

“Tu je Ugljanin zatražio specijalan status za Sandžak i nazvao me fašistom. Oni su mislili da ću da reagujem histerično”, rekao je Vučić napominjući da je rekao da ne postoji mogućnost da se nešto traži za status Sandžaka, pomenivši status RS.

3. PREDLOG – SMANJENJE CENZUSA

Antonijević je rekao da je sigurno potrebno u parlamentu da imate i opozicione stranke.

“Videćemo kakav će biti stav domaće javnosti i stručnjaka, onih koji prate. Da li će se zaista ići na izmene u Narodnoj skuštini videćemo”, rekao je Antonijević.

Predsednik Vučić je rekao da je ovo slika i prilika Srbije, kao i svog licemerja sa kojim se suočavamo.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

“Voleo bih da sam u opoziciji da mogu Antonijeviću da odgovorim na pravim način. Evropski parlament se nije izjašnjavao. Kaže ne menjaju se izborni zakoni. Pa ja sam to uvek govorio. Mi smo već promenili tri zakona po nalogu Milana Antonijeviću. Promenjen je zakon o finansiranju izborne kampanje, promenili smo zakon o borbi protiv korupcije, o tome da direktor nekog preduzeća ne može da finansira izbornu kampanju… Promenili smo zakon koji direktno ide na štetu vlasti. Imaćemo preslikano javno mnjenje, razgovor će se vratiti u parlament, a ne na ulicu, i treća stvar nateraće nas da radimo i da shvatimo da ne možemo da imamo apsolutnu vlast sa 40 odsto, nego više od 45 odsto – dodao je Vučić.

Vučić je upitao kako je smanjenje cenzusa udar na ljude ukoliko se smanji izborni cenzus, konstatujući da je time ugrožena samo vladajuća stranka.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Antonijević je rekao da su govori sa predstavnicima SNS govorili o temeljnim izmenama nakon izbora, a da se za sada govori o manjim pravilima, koja ne udaraju na pravo građana.

Vučić je rekao da zna šta ga boli i šta ostale sekira, a to je da nikoga u Evropi neće naći da neće podržati ovo doneto, sem Tanje Fajon.

“Ovo se tiče političkih partija. Koju smo to partiju ovim umanjili sem SNS”, upitao je Vučić.

Vučić je rekao da će sledeći izbori biti 2024. kada će biti predstavljeno sve što se radi.

“Tu njih boli cenzus od tri odsto”, rekao je Vučić.

– Otkriću vam o čemu se ovde radi. Znam ja šta njih boli i sekira. Znaju oni a ovo mora da pozdravi svako u Evropi. Ne postoji niko ko se neće složiti. Ja kao predsednik Srbije ne bih voleo da SNS samo bude u vladi. Oni znaju da će da se odvija pravi politički život u Parlamentu, e to njih boli, pošto sprečavaju ljude da idu u Parlament. Opoziciji ovo ne odgovara zato što bi šest meseci posle izbora da izazovu haos. Đilas i Jeremić nemaju ni tih 3 odsto, nemaju ni 2 odsto – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su izborni uslovi bili 2012. bili mnogo gori nego što su danas.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

“Mi nismo kukali ni plakali nego smo išli na izbore. Mogli smo da pričamo o tome što su napravili od Srbije, ali smo bez ijedne novine i nedeljnika izašli na izbore. Oni danas samo kukaju i izjavljuju laži najgore vrste”, rekao je Vučić.

Kako kaže, Milan Antonijević je sebi dao dozvolu da ustavnu i ekskluzivnu nadležnost predsednika Republike prekroje i da donesu datum za održavanje izbora.

“Pomeraju rokove za izbore, a znaju da narod i pored toga neće za njih da glasa. Hoće da im izlazimo u susret, a nije im dovoljno sve što smo promenili. Tako neka ponižavaju neku drugu zemlju, Srbiju nećete”, rekao je Vučić.

Kako kaže, izbori će biti kada ih ustav i zakon propišu, a ne Tanja Fajon i Milan Antonijević.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Dodaje da postoji problem kod manjeg dela opozicije koji misle da vlast može da se osvaja na ulici.

Antonijević je rekao da su želeli da poprave izborne uslove i dodaje da smatra da je dobro da se unapređuje zakonodavstvo.

Vučić je istakao da je ljudima sve jasno, i dodao da se ne slaže sa Milanom i Ljiljanom po ovom pitanju.

Smajlović je istakla da je Vučić čovek velike političke moći, ali i dodala da smatra da je Milan pokušao da pomogne izbornom procesu.

Vučić je istakao da u trenucima kada su mislili da odlučuju o sudbini Srbije, radili su stvari koje nisu u njihovoj nadležnosti.

“Radim svoj posao u skladu sa zakonom, i ako hoćete da imate fikusa, takav nisam i nikada neću da budem. Milan zna da sam u pravu, kao što sam u pravu i za cenzus. Hoću da postignem čišćenje SNS-a na lokalu, koji će morati da se ponašaju odgovorno i želim da vratim politički život u parlament”, rekao je Vučić.

Kako je rekao promenili su tri zakona u kojima se svaka norma tiče izbora.

“I pored toga što imaju sve pare ovoga sveta kao i medijsku moć, opet gube”, rekao je Vučić.

4. PREDLOG – ĐILAS PROTIV BAKIĆA

Voditeljka Verica Bradić upitala je predsedniak Srbije ko radi za njega, Dragan Đilas i Jovo Bakić?

Printscreen

– Nikada ne bih uzeo ni Đilasa ni Bakića. Sve što su rekli jedan o drugom, verujem da nisu mnogo slagali. Ja imam najbolji štab u ovom delu Evrope. Na izborima na kojima je učestvovao Beli Preletačević, on je bio naša jedina briga. Neko mu je perfektno vodio kampanju, nadam se da se neće naljutiti ako kažem da nisam siguran da mu neko perfektan nije pomogao. Prolazili smo kroz fokus grupe, krizne grupe i on nam je jedini bio problem, drugih problema nismo imali – rekao je Vučić.

Na ovu temu govorio je Milan Antonijević.

– Ovu stvar ne bih  komentarisao, možda bi bilo najbolje da ih pozovete u studio pa da to rasprave – rekao je on.

Svoj stav dala je i Ljiljana Smajlović.

Printscreen

– Ja sam se iznenadila što je Đilas ušao u otvoren sukob sa Bakićem. Pogrešio je, čini mi se. Bakić je kandidat za vođu društvenog pokreta, i to nekog koji kod nas ne postoji, nekog levog pokreta.

PREDLOG BROJ 5 – Marinika protiv koka nosilja! 

Voditeljku je interesovalo kako je moguće da se napravi katastrofalna greška, a da se niko ne izvini.

– Marinika ima grozan način ponašanja u politici. Ovo je neki novi način ponašanja – rekla je Ljiljana Smajlović.

– U Moroviću imamo 60.000 koka nosilja, skoro 50 i nešto godina to postoji. Ta farma izgleda kao apoteka. Sramota me je da govorim o drogi, marijuani. Mi više ne možemo da stignemo da demantujemo sve laži, pošto oni traže da se oglasi Tužilaštvo. Ja ne znam kako je moguće da ja recimo nisam posetio to imanje Jovanjica. Slučajno ne poznajemo tog čoveka, nikada telefonskog razgovora niej bilo, i kada im je to potvrđeno.

PREDLOG BROJ 6 – Protiv tabloida! 

– Zna se ko je napravio tabloide u ovoj zemlji. Što se tiče objave o mlaoj Moniki pogrešili su, ljudi su se izvinili. Ovi ljudi sigurno nisu imali lošu nameru, kada su videli kako je to ispalo, izvinili su se – istakao je Vučić.

PREDLOG BROJ 7 – Rakete i avioni!

Iranci ovo nikada zaboraviti neće. Što se tiče Trampa on je ovo započeo, a pred izobre mu baš nije dobro da radi to sa Iranom. Što se vrednosnog suda tiče bolje da ćutimo, previše smo mali da bi se mešali u to – objasnio je predsednik Srbije.