U Kamenici posle 63 godine nova Klinika za kardiologiju

146

Posle 63 godine Sremska Kamenica dobija novu Kliniku za kardiologiju. Ovakav potez doprineće bolje I efikasinije lečenje svih sa kadiovaskularnim smetnjama ali i svakako reflektuje napredak u ulaganjima u Kamenički institut.

Prvi put od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici urađena je njegova  sveobuhvatna rekonstrukcija I adaptacija. Ova investicija u mnogome će poboljšati rad I funkcionisanje klinike ali takođe obezebediti odgovarajući tretman onima kojima je to najpotrebnije.

U kliniku je pored novih kreveta stigla I najsevremenija angio-sala ali je takođe pušten u rad I objekat centralne sterlizacije. Pored toga obnovljena je I dotrajala medicinska oprema pomoću koje će nadalje biti moguće I  izvođenje najsloženijih procedura.

Sekretar Gojković dodao je da će pored ulaganja u fizički aspekt centra biti uloženo I u otvaranje novih radnih mesta ali je najavio I poboljšanje već postojećih uslova rada.

Prilikom posete Klinici, pokrajisnki sekretar podsetio je I na to da je u prethodne tri godine, samo za ovaj Institut uloženo preko 450 miliona dinara u medicinsku opremu I infrastruktiune radove.

REPORTER: Ana Matković