U Novom Sadu doček Srpske Nove godine na 50 mesta

151

Više od 200 muzičkih i vizuelnih umetnika iz deset zemalja nastupiće u ponedeljak na 50 mesta širom Novog Sada povodom „Dočeka 7528”.

Koncert Dejana Petrovića i Big benda je u Reformatorskoj crkvi od 23 časa, Slobodan Trkulja nastupa u sali NIS-a od 19, „Svemirko” u Kino-sali Železničke stanice u 21 sat, „Elemental” u SNP-u od 22, kao i Kralj Čačka u Novosadskom pozorištu, dok Božo Vrećo peva u Sinagogi od 21 čas. Za te koncerte karte su odavno prodate. Preostale ulaznice će se danas prodavati po finalnim cenama do 17 časova, na prodajnim mestima „Gigs tiksa” i putem njihovog sajta: http://gigstix.com/, kao i pred sam početak događaja, na mestima gde se održavaju.

Bas vokal Aleksej Tihomirov  od 20 časova nastupa u SNP-u s ruskom filharmonijom iz Irkutska, uz Jadranku Jovanović, Ivana Tomaševa i Željka Andrića. Dado Topić će uz bend „Tajm after tajm” nastupiti u Kulturnom centru „Petefi Šandor” od 22 časa, a Goran Trajkoski u Gimnaziji „Laza Kostić” od 20 sati.

Pančevački sastav „Ljubičice” održaće koncert u Kulturnom centru Novog Sada od 21 čas, a pre njih rege, etno i džez zvuk doneće Osječanka Aklea Neon od 20 sati. Jedna od najboljih basistkinja Evrope Kinga Glik predstaviće se publici u Radničkom domu od 20 sati.

Elektrozvuk u okviru „Do­čeka 7528” donosi di-džej Nolah u Srpsko narodno pozorište od 22 sata, potom Tapan u KC „Lab” u 21 sat, Kozmin u klubu „Tunel 1” sat iza ponoći, MKDSL u „Gerili” od 22 sata, a Duk in Altum u klubu „Kažte” od 23 sata.

Pank sastav „Let 3” nastupa u SNP-u od 20 časova, a „Lolobriđida” u  „Svilari” od 19 časova. U novosadski Dom kulture stiže grupa „Letu štuke” od 21 čas, „Lav hanters” nastupa u „pevajućoj” knjižari „Bulevar Buks” od 20 časova, a nova izdanja dobro poznatih pesama donose Ana Stanić sa simfonijskim orkestrom u Pozorištu mladih od 20 časova i Bebi Dol s Gradskim horom Beograd od 20 sati u  „Eđšegu”.

Neobičan zvuk harmonike i bandeona doneće Branko Džinović u Galeriji Matice srpske, koncert srpske izvorne muzike biće održan u KC „Rumenka”, a ritam i emocije ruske romske muzike preneće Duo „Nomadiko” od 19 sati u Spomenzbirci Pavla Beljanskog. Nesvakidašnji spoj tradicionalne muzike i melodija celog Balkana s telesnim perkusijama prirediće duo „Alis in VonderBend” u okviru predstave „RiKa TaKa” od 19 časova.

Najmlađa publika moći će da uživa u operi za decu „U cara Trojana kozije uši” u izvođenju Udruženja „Visoko C” u Kulturnom centru Novog Sada od 17 sati. Svečani koncert, na kojem će učenice Muzičke škole „Isidor Bajić” i učenici Akademije zabave i umetnosti „O & M” pevati numere iz popularnih bajki i dečjih novogodišnjih filmova zakazan je za 12 sati na Novosadskom otvorenom univerzitetu. U Kulturnom centru „Mladost” u Futogu od 16 časova čuveni dečji hor „Kolibri” izvešće najpoznatije pesme iz svog bogatog repertoara.