Završno testiranje prečistača otpadnih voda u Vrbasu

84

Opština Vrbas dobila je 50 miliona dinara od Vlade Srbije za nastavak funkcionisanja Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Vrbasu, u koji je do sada Evropska unija uložila oko 25 miliona evra, što spada u jednu od najvećih investicija EU u Srbiji.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac kaže da su u toku završna testiranja postrojenja.

– Novac smo dobili za nastavak funkcionisanja postrojenja za naredni period, a u narednim mesecima očekuje se i njegova zvanična primopredaja po obavljanju kontrole funkcionisanja – kaže Glušac. –Nastavljamo projekat čišćenja Velikog bačkog kanala, a kroz mesec dana očekuje se i završetak projektno-tehničke dokumentacije za samo čišćenje kanala, koja će biti kompletna. Urađen je i donet prostorni plan i, što je važno, građani su mogli kroz javni uvid videti na koji način će se rešavati revitalizacija Velikog bačkog kanala.

On ističe da je lokalnoj samoupravi, kada je reč o čišćenju kanala, od najvećeg značaja bilo da to budu najbolje i najprimenljivije metode jer žele da unaprede životnu sredinu, ali i da samo izmuljavanje bude bezbedno za građane, što je osnova svega.