Pištolj na suprugu potegao zbog spora oko raspodele imovine

105

Branko M. (50) iz Karavukova, nadomak Odžaka, osumnjičen da je ubio bivšu suprugu Violetu Mladenović (51), priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Kako nezvanično saznajemo, on je izneo odbranu, a sudija za prethodni postupak mu je, na predlog Tužilaštva odredio pritvor do 30 dana.

Ta mera mu je izrečena jer postoji bojazan da bi mogao uticati na svedoke, kao i zbog težine dela i posledica, što je dovelo do uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni Branko M. je, kako nezvanično saznajemo, i u Tužilaštvu, kao i u policiji, priznao da je pucao u bivšu suprugu. Govorio je da su se sporili u vezi s podelom imovine posle razvoda, koji je sudskom odlukom okončan pre šest meseci.

Navodno su, pre stravičnog zločina, više puta razgovarali u vezi s tim sporom, ali nisu mogli da se usaglase, jer se Violeta nije složila s njegovim predlogom kako da podele zajedničku imovinu.

Podsećamo, stravičan zločin dogodio se u ponedeljak oko šest sati, u Ulici Svetozara Miletića 15 u Karavukovu.

Branko se pri povratku iz treće smene sakrio u dvorištu kuće Violetinih roditelja, gde je ona nakon razvoda živela, i kada je nesrećna žena izašla po drva, on je izašao iz skrovišta i pucao u nju.

Po rečima rođaka, ispalio je šest-sedam hitaca. S dva metka ju je, navodno, pogodio u stomak, a kada je nesrećna žena pokušala da se spase, ponovo je zapucao i pogodio je u glavu, vrat i leđa. Ona je preminula na licu mesta od više prostrelnih rana.

Kako se sumnja, ubistvo je počinjeno pištoljem u nelegalnom vlasništvu.

Osumnjičeni je, nakon počinjenog zločina, otišao do obližnjeg vrtića i sam pozvao policiju, a ženu je, nedugo posle ubistva, pronašao sin.

Kao što smo pisali, Violeta i Branko su bili 27 godina u braku i imaju dvoje dece i troje unučadi.

Po rečima žitelja Karavukova, Branko je nepredvidiv i prek čovek.

– Sve vreme zajedničkog života je kinjio i nju i decu. Ćerka se udala i otišla iz porodičnog doma, a sin, kada se oženio, neko vreme je živeo s njima, ali je i njega otac isterao. Otiš’o dečko kod tašte da živi, a Violeta se mučila i išla da radi po inostranstvu kao geronto-domaćica, samo da bi zaradila i napravila kuću za sina i njegovu porodicu – pričaju u Karavukovu, i dodaju da su, nakon razvoda, Branko i Violeta vodili sudski spor oko zajedničke imovine.

Po nezvaničnim saznanjima, Branko je i nakon razvoda često dolazio i maltretirao bivšu suprugu, ali o tome nije bilo prijava policiji.

– Nije joj dao mira. Čitav život se uz njega patila, a bila je tako dobra i vredna žena. Ranije je radila u Odžacima u fabrici, a kada je fabrika propala, počela je da prodaje plastiku na pijaci, da bi na kraju radila povremeno u inostranstvu da bi svojoj deci i unučićima omogućila lakši život. I ne vredi, ubi je…– pričaju poznanici, koji i dan nakon ubistva ne mogu da veruju da Violete više nema.

Tragično nastradala Violeta Mladenović sutra u 13 časova će biti sahranjena na mesnom groblju u Karavukovu.