Digitalizacija na autobuskim stajalištima do kraja 2020.

124

Na pet autobuskih stajališta u gradu biće postavljeni interaktivni paneli, koji će kroz jednostavnu navigaciju i mogućnost odabira opcija klikom na određenu oblast korisnicima svih uzrasta omogućiti pristup informativnom sadržaju.

U pitanju je interakivni portal za komunikaciju s građanstvom pa će tako oni koji budu čekali autobuse na stajalištima s interaktivnim panelima moći s njih da čitaju servisne informacije, najnovije vesti sa zvaničnog portala Grada i vremenske uslove za taj dan i prognozu za sutrašnji, pogledaju kalendar događaja, odnosno listu najznačajnijih događaja i manifestacija koji predstoje. Domaći i strani gosti grada će imati priliku da saznaju koje znamenitosti u Novom Sadu mogu obići, a na panelima će biti ispisani i najvažniji brojevi telefona dostupni za brze pozive.

Interaktivni paneli naći će se na stajalištima u Ulici Maksima Gorkog kod platoa Spensa, ispred „Bazara” na Bulevaru Mihajla Pupina i kod pothodnika u istoj ulici, zatim ispred šoping centra „Promenada” i u Ulici Žarka Zrenjanina. Korisnici će na stajalištima s interaktivnim panelima u toku pregledanja željenih, odnosno odabranih sadržaja, moći da popune i upitnik u kojem će moći da ocene kvalitet usluga Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad”.