Požar u automehaničarskoj radionici, velika materijalna šteta, nema povređenih

124
Foto: Subotica.com

Požar u automehaničarskoj radionici u Kosovskoj ulici, kako saznajemo, izbio je tokom prepodnevnih časova, oko pola 10, za vreme radnog vremena servisa. Vatra se brzo proširila na nekoliko radnih prostorija i samo zahvaljujući pribranosti ljudi koji su se zatekli u tom nesrećnom trenutku nije bilo povređenih, ali materijalna šteta je izuzetno velika. Izgorelo je nekoliko automobila, a uništeno je i više radnih mašina kao i mehaničarskog alata.

– Još uvek nismo sigurni šta je uzrok zapaljivanja, možda je varnica iz peći u radionici. Sve se vrlo brzo desilo – kaže neutešni vlasnik zanatske radnje, koji na osnovu dosadašnjeg sagledavanja posledica vatrene devastacije procenjuje da šteta nije manja od 100.000 evra. – Zahvalan sam vatrogascima što su na profesionalan način i spretno, kako se i očekuje od njih, izašli i dali sve od sebe da obuzdaju požar. Najvažnije je da niko nije povređen!

Zahvaljujući odlučnoj reakciji vatrogasaca, pre svega brzom izlasku i stavljanja požara pod kontrolu, sprečeno je dalje širenje na susedne objekte i proizvodne pogone. I posle 5 časova od izbijanja požara vatrogasne ekipe su na licu mesta, dežuraju kako se požar ne bi naknadno aktivirao, dok je u toku raščišćavanje haosa koji je vatra ostavila iza sebe.

U Policijskoj upravi Subotica nam je potvrđeno da su po pozivu pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona izašli oko 10 časova, nedugo po izbijanju požara. U akciji je učestvovalo šest vatrogasnih vozila i trinaest vatrogasca.