Đacima skromnijeg materijalnog stanja uručeni

467
Foto: Dnevnik.rs

Deci iz socijalno ugroženih porodica, koja pohađaju osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici i „Sveti Sava” u Rumenki, uručeno je 150 paketića u kojima su se našle igračke i slatkiši.

Dodeli je prisustvovao i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, koji je podsedio na to da taj okrug svake godine posvećuje posebnu pažnju najmlađim sugrađanima.

– Ove godine, u dogovoru i saradnji s Aktivom direktora osnovnih škola, obišli smo OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici i „Sveti Sava” u Rumenki i učenicima skromnijeg materijalnog stanja uručili paketiće – kazao je Novaković, i dodao da je u toku priprema za veliku akciju prikupljanja školskog pribora za decu na Kosovu i Metohiji, koja se organizuje sedmi put. – Akcija je izuzetno značajna jer nam pruža mogućnost da poklonimo pažnju najmlađim sugrađanima koji će nakon završenog školovanja, nadam se, postati lekari, profesori, inženjeri, učitelji, sportisti. Sve opštine Južnobačkog okruga, kao i Novi Sad, s gradonačelnikom Milošem Vučevićem na čelu, nastoje da misle o najmlađim članovima društva, da im pomažu, a da se nadležne institucije bave decom.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Dejan Merdanović rekao je da je 100 đaka u toj školi dobilo paketiće koji će im sigurno izmamiti osmeh na lica. On je pojasnio da su razredne starešine, koje najbolje poznaju i decu i roditelje, dale predloge kojim mališanima da se pomogne.

Merdanović se zahvalio načelniku Okruga što je izdvojio vreme da učestvuje u podeli, Aktivu direktora koji je odlučio da baš u tu obrazovnu ustanovu stignu paketići, kao i Gradu, a učenicima poželeo da u novoj godini marljivo uče, slušaju nastavnike i roditelje i da školsku godinu završe uspešno.

Izvor: Dnevnik.rs