Obustavljen prolaz frekventnim sokakom u centru Bečeja

112
Foto: Dnevnik.rs

Zbog rekonstrukcije frekventne Zelene ulice u centru Bečeja,  do 16. marta biće obustavljen saobraćaj od raskrsnice s Danila Kiša do Petefi Šandora ulice, uz napomenu da će obe raskrsnice biti u funkciji.

Kako je u tom delu Zelene ulice veliki broj uslužnih objekata, između ostalih i Gradske pijace, nema sumnje da će zabrana saobraćaja otežati snabdevanje.

– Molimo sugrađane za strpljenje, kao što su ga imali prilikom rekonstrukcija Dostitejeve ulice i dela Miloša Crnjanskog, odnosno centralnog gradskog i trga Čilag. Svi ovi radovi, kao i na proleće u ulicama Danila Kiša i Zoltana Čuke, su preko potrebni, jer se unazad više decenija po tom pitanju, gotovo, ništa nije radilo. Kad ove godine završimo pomenute investicije, centralno gradsko jezgro dobiće potrebnu funkciju i tad ćemo svi biti zadovoljni – rekao je predsednik opštine Dragan Tošić.

U lokalnoj samoupravi su zahvalni Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine, što je imala razumevanje prema projektu rekonstrukcije Zelene ulice, i obezbedila 93 miliona dinara, dok je preostalih 25,5 miliona dinara uloženo iz bečejske opštinske kase.

Rekonstrukcija prve deonice od Zmaj Jovine ulice do Uroša Predića je već završena i saobraćaj normalno funkcioniše, a druga deonica u nastavku do Novosadske ulice je pred završetkom. Pored kolovoza i trotoara, tokom rekonstrukcije se postavljaju novi pakinzi i kolski ulazi, a uređuje se i drvored vekovnih platana po čijem koloritu je ulica i dobila ime Zelena.

Izvor: Dnevnik.rs