Predsednik Vučić na TV Prva: Imamo problem sa zagađenjem, ali i grotesknu kampanju

104
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostije u Jutarnjem programu TV Prva, gde govori o zagađenju o kojem se ovih dana toliko priča

– Postoji panika, svi šire paniku. I postoji problem, ali postoji i groteskna kampanja – rekao je na početku gostovanja predsednik Aleksandar Vučić.

Postoji panika, svi šire paniku. I postoji problem, ali postoji i groteskna kampanja – rekao je na početku gostovanja predsednik Aleksandar Vučić.

– Moje troje dece živi u najzagađenijem delu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, kao što su i mene su moji – rekao je Vučić.

On je podsetio na porast drumskog saobraćaja, koji je jedan od glavnih uzročnika smoga.

Predsednik je rekao da ne želi da tražimo opravdanje, nego rešenje. On podseća na porast drumskog saobraćaja, koji je jedan od glavnih uzročnika smoga.

– Pričao sam sa ljudima iz Vlade, i želimo da zabranimo uvoz euro 3 motora, ali nećemo oduzimati vozila ljudima koji ih već imaju – pojasnio je Vučić, pa dodao da postoje konkretni koraci, poput odsumporavanja u TENT-u koje će rešiti veliki broj problema.

Vučić kaže da ga napadaju svi kada nemaju koga drugog Beriša, Fajon i ostali.

FOTO: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

– Juče me je napao Salji Beriša da sam ja naredio Ediju Rami da podnese tužbu protiv Haradinaja, i to još jednom pokazuje da sam ja svima kriv. Napada me Tanja Fajon, napadaju me iz Sarajeva, svima sam ja kriv. Kako god da okrenete svi mene napadaju. Ja sam kriv i za maglu. Sad naši ljudi kažu da magla više nije magla – rekao je Vučić, i dodao da je uvek spreman da odgovara i na najteža pitanja.

Vučić kaže da je zamolio premijerku Brnabić da reaguje i da ju je pitao da li je ministar Trivan živ jer nije reagovao.

– Da li uvek svi rade svoj posao? Ne rade. Nema mesta bilo kakvoj panici. Moje krivice tu nema nikakve. Važno je da vidimo šta možemo da uradimo u budućnosti. Najveća su gasna zagađenja i to su nam bili problemi kod Bora, Kostolca, Obrenovca – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u Kragujevcu u sred grada postoji termoelektrana i vazduh zbog toga ne može da bude čist.

Vučić je zamolio ministre da ne beže od odgovornosti i da se uhvate u koštac sa problemom.

Odgovarajući na pitanje da li je problem što je Trivan iz SPS-a Vučić kaže da smatra da je on trebao da bude aktivniji.