Menadžment Dunav Televizije najoštrije osuđuje pretnje Vesne Pešić upućene predsedniku Aleksandru Vučiću

146

Menadžment Dunav Televizije najoštrije osudjuje nov, zastrašujući napad na predsednika Aleksandra Vučića koji ne prestaju. Sada je sve granice prešla sociološkinja, bivša visoka funkcionerka LDP Vesna Pešić koja je na tviteru napisala da „bojkot izbora ne pomaže, već samo „cev u glavu“ , aludirajući da Vučića treba ubiti.

Situacija u društvu postaje veoma opasna pošto izjave takvog tipa, ako stižu od nekadašnje političarke visokog ranga, mogu da izazovu reakciju, negativnu, kod osoba koje mogu na taj potez i da se odluče, pogotovu sada kada je predsednik Vučić hrabro označio kriminalne vođe u Srbiji. Vesna Pešić, bliska saradnica pokojnog Đinđića koristi vokabular zemunskog klana, a nadležni ćute. Šta je potrebno da ovo stane, koliko osuda, saopštenja… Matrica je jasna, napasti predsednika, njegovu porodicu, a kad on argumentovano demantuje svaku laž, onda ide „cev u glavu“ . Ko je Vesna Pešić da tako nešto napiše, ko ima prava da odlučuje o nečijem životu?

Da li Srbija, koja je konačno postala poštovana u celom svetu zahvaljujući upravo predsedniku Vučiću treba da postane predmet šale u međunarodnoj zajednici zahvaljujući Pešićkama, Djilasu, Jeremiću, Obradoviću koji se ne libe da pišu budalaštine ovakvog tipa? Šta će pomisliti neki renomirani investitor prilikom donošenja odluke da li će doći u Srbiju, kada vidi da jedan političar preti predsedniku ubistvom? Pa ništa dobro to je sigurno. Mi ne želimo da budemo žrtve sujete lopova iz bivše vlasti koji u snovima ne bi mogli da sprovedu i urade ono što je predsednik Vučić uradio.

Ne želimo da nas pamte kao lidere-lopove sa 619 miliona evra na računu, kao manekene koji primaju mito od svetskih lopova, kao Ljotićevce koji testerama rešavaju probleme.

Menadžment Dunav Televizije