Italijanski investitori grade “zelenu fabriku” u Vrbasu

117

Italijanski investitori planiraju izgradnju fabrike u Vrbasu u industrijskoj zoni u Bloku 100, a ulagači su zajedno sa predsednikom vrbaske opštine Milanom Glušcem obišli radnu zonu koja se uređuje za izgradnju pogona.

Italijanski ulagač kupio je parcelu od 4.605 kvadrata u Bloku 100 i na tom prostoru, prema planu, biće izgrađena proizvodna hala površine 2.000 kvadrata u kojoj će se proizvoditi konfekcija za mnoge čuvene modne kuće „Manifatture Settentrionali“. Generalni menadžer ove kompanije  Đovani Kavadini kaže da je veoma zadovoljan do sada učinjenim, a italijanska kompanija može dalje da planira svoje korake i rokove investiranja.

Predsednik opštine Milan Glušac kaže da nije novost da se industrijska zona uređuje za sada već poznatog stranog ulagača, ali važno je da je  sa njim Vrbas posetio i drugi italijanski privrednik, koji je zainteresovan da se na licu mesta upozna sa uslovima i mogućnostima ulaganja u opštinu Vrbas.

–  Razgovarali smo o onome što nudi Vrbas, upoznali ih sa pozicijom i prednostima, a verujem da i oni sami istražuju i znaju kakvi su uslovi za poslovanje u Vojvodini – rekao je Glušac.

Italijanski ulagač kupio je parcelu u Bloku 100 gde će, prema planu, biti izgrađen „zeleni” proizvodni pogon, u skladu s ekološkim standardima, prvi ove vrste u Srbiji

Za goste iz Italije Vrbašani su organizovali i sastanak sa direktorom Razvojne agencije Vojvodine Nikolom Žeželjom i pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjenom Bjelićem.

-Oni su potencijalne investitore upoznali sa mogućnostima subvencionisanja zapošljavanja ili pri nabavci opreme, koje za investitore nudi Pokrajinska vlada- kaže Glušac. -Za Vrbas je posebno važno što „Manifatture Settentrionali“, prema rečima Đovanija Kavadinija, ima želju da izgradi „zeleni“ industrijski objekat, prvi ove vrste u Srbiji. U trenutku kada pokušavamo trajno da rešimo zagađenje životne sredine, veoma je ohrabrujuće što ćemo imati industrijski objekat po najmodernijim evropskim standardima, koji nije pretnja životnom prostoru svih nas.