Predsednik Vučić stigao na svetski ekonomski forum u Davos

93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Davos, švajcarski zimski centar, gde danas počinje tradicionalni godišnji Svetski ekonomski forum.

– Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju – naveo je Vučić na zvaničnom instagram nalogu „Budućnostsrbije“, uz fotografije iz tog mesta.

Dodao je i da su „Amerikanci zauzeli ceo Davos“ i da je naša delegacija smeštena u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

Vučić će prisustvovati kasnije danas ceremoniji zvaničnog otvaranja Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji „Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana“.

Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom „Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu“.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je „Sprecavanje klimatske apokalipse“.