Audicija za „Srbiju u ritmu Evrope“ u Žablju

124

Audicija za muzičko takmičenje za decu i omladinu od 12 do 20 godina „Srbija u ritmu Evrope“ biće održano u četvrtak, 23. januara od 12 časova u pozorišnoj sali Doma kulture u Žablju, Nikole Tesle 45.

Opština Žabalj potpisala je i ove godine ugovor sa predstavnicima jednog od najvećih dečjih muzičkih takmičenja u zemlji „Srbija u ritmu Evrope“, što će omogućiti deci sa teritorije opštine Žabalj da u budućnosti svoj talenat predstave širokom auditorijumu. Iz lokalne samouprave poručili su da su podržali taj projekat, jer je to  izuzetna prilika za decu da pokažu svoj talenat i da budu prezenteri opštine Žabalj u programu koji afirmiše prijateljstvo među narodima

Finalno takmičenje emituje se na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću, ima tradiciju dugu već više od deset godina i ima podršku ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Okuplja  decu i omladinu od 12 do 20 godina, koja, osim svog grada ili opštine predstavljaju neku od zemalja pevajući na jeziku te zemlje. Proces priprema dece za nastup traje šest meseci i to tako da svako vežba u svom gradu.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika, a od ove godine glasaće i stručni žiri. Grad pobednik kao nagradu dobija televizijski prenos iz svog grada sledeće godine na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su predstavljala. Ove godine finale će biti održano u junu u Vranju.