Predsednik Vučić: Davos je odlično mesto na kojem mnogo toga možete da saznate – Boriću se za interese Srbije

114

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija svake od poslednjih šest godina bila u Davosu i dodao da to našoj zemlji mnogo znači.

– Nama ovo znači zbog političkih kontakata, ali i da pozivamo ljude da dolaze i da ulažu u Srbiju. To je jedno odlično mesto gde možete svašta da čujete i da ostvarite kontakte. To je važno za Srbiju – rekao je predsednik Vučić.

Hašim Tači biće učesnik jednog od panel, a predsenik Vučić je rekao da očekuje civilizovan ton i komunikaciju na tom panelu.

– Videćemo šta će da bude, on je i dalje legalni predsednik privremenih institucija u Prištini. Nisam oduševljen, ali nisam došao da budem sa ljudima da bih se grlio, ovde sam da rešavam probleme – dodao je Vučić.

Povodom slučaja Filipa Koraća Vučić kaže da neće da odustane od borbe protiv narko dilera.

– Meni ne pada na pamet i da komentarišem objektivnost i profesionalizan, ne pada mi na pamet da na bilo koji način rušim Ustav Srbije. Ustav se ne menja preko noći, ali morate da se uhvatite za to da je neko dikatator. Niko ne govori o tome što su nam narko dileri na slobodi, zašto niko ne pisne o Filipu Koraću ili ubijenima u Atini – rekao je predsednik Vučić.

Kako dodaje, da Srbija nije napravila listu nepoželjnih ubistvo je moglo da se desi i u Beogradu.

– Ubistva po Beogradu uglavnom vrše crnogorski kriminalci, i ovi što su ubijeni u Atini nisu naši. Kakve veze oni imaju veze sa Srbijom? To sam Micotakisu morao da objasnim, video sam da je moja izjava dobila prostor u svim grčim medijima, da Grci znaju da se i mi u Beogradu time bavimo – rekao je predsednik Vučić komentarišući jučerašnja ubistva u Atini, kada su ubijene vođe škaljaraca.

Boško Obradović najavljuje da vlast navodno sprema novu prevaru smanjenjem cenzusa, na šta predsednik Vučić kaže da Obradović nije detaljno upućen u celu izbornu proceduru.

– On ne zna šta govori. Ništa ne razumeju. Kada malo znate, a kada se ne trudite da učite, onda tako nešto možete da kažete. To govori koliko su neozbiljni – dodao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je doputovao ranije danas u Davos, švajcarski zimski centar, gde se održava tradicionalni godišnji Svetski ekonomski forum.

Izvor: pink.rs