Rekonstrukcija i nadogradnja Osnovne škole “Ivan Gundulić”

127

Ove godine, više od 173 miliona dinara biće izdvojeno iz gradskog budžeta za obnovu osnovnih škola, a veliki deo tog novca, dodeljen je Osnovnoj školi “Ivan Gundulić”. Sa 70 miliona dinara, ove godine uradiće rekonstrukciju dela škole, na kojem će, u okviru dvogodišnjeg plana, biti nadograđeni novi kvadrati.

Rekonstrukcijom objekta Osnovna škola “Ivan Gundulić” postaće u potpunosti pristupačna i osobama sa invaliditetom, jer je u okviru nadogradnje planirana izgradnja lifta. Osim toga, sva deca uživaće i u novim prostorijama za produženi boravak.

“Taj prostor koji se rekonstruiše to je sadašnji prostor u kome se nalazi kuhinja i trpezarija i prateći prostor za ishranu dece koja borave u produženom boravku, kao i prostor biblioteke. U nadograđenom imamo jedan čitav sprat koji će biti namenjen i taj najveći deo prostora naše nadogradnje je zapravo prostor namenjen najmlađim učenicima, učenicima prvog razreda i učenicima koji pohađaju boravak”, kaže Lidija Radulović, direktorka OŠ “Ivan Gundulić”.

Prema rečima direktorke te škole, svake godine upišu po jedno odeljenje više, te škola postaje mala i neuslovna, kako za potrebe đaka, tako i nastavnog kadra. Zbog toga, kako ističe, rekonstrukcija i nadogradnja došle su u pravom trenutku.

“Tri godine unazad mi upisujemo po jedno odeljenje više, tako da smo sada već popunili neke raspoložive kapacitete i ovo je poslednji trenutak da krenemo sa nadogradnjom”, kaže Lidija Radulović.

Ukoliko javna nabavka za izvođače radova prođe u najboljem redu rekonstrukcija bi mogla početi na proleće. U okviru prve faze biće obnovljeno 500 kvadrata, na koje će, u okviru dvogodišnjeg plana biti nadograđeno još 1250 metara kvadratnih.