Saopštenje GO SNS Šabac

244
Foto: SNS

Povereništvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac najoštrije osuđuje ispisivanje grafita uvredljivog sadržajana zgradi Osnovnog suda.

Uprkos ogromnom nezadovoljstvu koje postoji u Šapcu zbog postupaka nosilaca lokalne vlasti, ruženje našeg grada  ne sme da bude deo političke borbe. Svako odgovara za svoje postupke, posebno u politici, gde sve zavisi isključivo od naroda. Stoga smatramo da u Šapcu postoji samo jedno mesto da se aktuelnoj gradskoj vlasti iskaže nezadovoljstvo, a to je biračko mesto.

Nije prvi put da se u našem gradu pojave grafiti sličnog sadržaja. Svaki put optužena je Srpska napredna stranka, iako ovo nikada nije bio manir naše stranke. A najnoviji grafit osvanuo je u svetlu najava za debatu pod nazivom “Srbija: dan posleVučića” koja je zakazana za petak.

Smatramo da ovo nije slučajno i da je u nedostatku teme organizatorima i učesnicima najavljene debate, među kojima je i potpredsednik Omladine Dveri, ovo još jedan pokvaren način da se Srpska napredna stranka proziva.

Reč je isključivo o nespretnom pokušaju da se preko Srpske napredne stranke ostvare sitni politički poeni.

U poslednjih godinu dana, proteste koje organizuje “Savez za Srbiju” prati nasilje, rušenje, prebijanje i razbijanje i to je način na koji se deo srpske opozicije bori. Oni ne poznaju ništa drugo osim sile.

U isto vreme, protesti koje u Šapcu organizuje Srpska napredna stranka mirni su i od 7. maja 2019. godine kada su počeli, nije se dogodilo nijedan incident. Upravo je to ono što saborce Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Nebojše Zelenovića tišti, pa u nemogućnosti da upristoje svoje ponašanje, svoja nedela pripisuju nama.

GO SNS Šabac