Bebi-paketi roditeljima iz Kikinde

112
RTV
RTV

 

U prvoj akciji “Kikindskog bebi kluba” u Gradskoj kući u Kikindi danas je uručeno 120 poklon paketa za bebe rođene tokom septembra, oktobra i novembra 2019. godine. Vrednost paketa je oko osam hiljada dinara, a lokalna samouprava za ovu meru populacione politike na godišnjem nivou izdvaja četiri miliona dinara.

Akcija “Kikindskog bebi kluba” sprovodi se više od šest godina, a njen cilj je da se majkama i očevima olakšaju prvi dani roditeljstva. Zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić, prilikom uručenja paketa poželela je sreću roditeljima u podizanju prinova, budući da je to ujedno i najlepši i najteži životni zadatak.

“Lokalna samouprava trudiće se da stvori što bolje uslove za odrastanje vaših mališana i života uopšte. Ovom prilikom, kao i prethodnih godina, delimo pakete dobrodošlice. Nadam se da će vam oni koristiti ne samo u prvim mesecima, već i kasnije”, rekla je Srdić.

Bebi paket i ovoga puta sastoji se od torbe za pelene, peškira, “radosnice”, a tu je ponovo bila i multifunkcionalna stolica za hranjenje, koja nije kratkog roka i može da se koristi i u narednim godinama.