Prvi kombi za osobe sa invaliditetom stigao u Plandište

84

Centar za socijalni rad opštine Plandište nedavno je dobio prvi kombi za osobe sa invaliditetom koje koriste kolica, u vrednosti od 35.000 dolara.

Reč je o donaciji Evropske unije u okviru projekta „Sagradimo dom zajedno”, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji.

– Krajem avgusta su nam došli predstavnici UNOPS-a i uspeli smo da uspostavimo saradnju i kao rezultat toga je ovaj kombi – rekao je predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

Novo prevozno sredstvo sa odgovarajućom rampom omogućiće osobama sa invaliditetom da se nesmetano kreću, odlaze u sud, kod notara, frizera, na druženja, pesničke večeri.

– Osobe sa invaliditetom imaju potrebe kao i svi ostali, tako da ovo vozilo nije namenjeno samo njihovom odlasku kod lekara, već i za mnoge druge aktivnosti – istakla je direktorka Centra za socijalni rad Đurđevka Tafran.

Ova donacija nije prva kada je reč o pomaganju osobama na društvenoj margini. Prema rečima predsednika opštine, Evropska unija je obezbedila i deset stambenih objekata za smeštaj romskih porodica, a dobili su i autobus sa 21 sedištem za decu sa invaliditetom.

– Imamo i rampe za osobe sa invaliditetom i pre dvadesetak dana smo instalirali još jednu u zgradi u opštini, a gledaćemo i da sve ostale prilaze prilagodimo – dodaje Repac.