12.9 C
Novi Sad
уторак, 26 октобра, 2021

Naslovna Vesti Srbija Beograd – Zrenjanin – Novi Sad: NOVI AUTO-PUT PROLAZIĆE I KROZ OPŠTINU...

Beograd – Zrenjanin – Novi Sad: NOVI AUTO-PUT PROLAZIĆE I KROZ OPŠTINU OPOVO

139

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal, koja je prošle godine izgradila dve deonice autoputa Miloš Veliki, a trenutno radi na dva nova projekta.

Kako je najavljeno dokumentacija za ovaj auto-put dužine 113 kilometara biće gotova ove godine, a procenjena vrednost celog projekta je oko 600 miliona evra.

Ministarka Mihajlović je istakla dobru saradnju sa Kinom, pre svega odličnim odnosima predsednika dve zemlje , Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, a isto tako i Ministrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineskih kompanija.

„Ovo je značajan dan za sve gradove i opštine kroz koja će auto-put prolaziti, Beograd, Pančevo, Opovo, Kovačica, Zrenjanin i Novi Sad“, poručila je Mihajlović.

Povodom ove vesti oglasio se i predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić ističući značaj izgradnje autoputa za našu opštinu.

„Ovo je izuzetno dobra vest jer će autoput biti snažan pokretač lokalne privrede i ekonomije za našu sredinu. Prema preliminarnom planu predviđena je izgradnja niza petlji (ulaza i izlaza) duž trase autoputa i jedna od njih se planira kod Glogonja. Međutim, kako će ovaj auto-put presecati saobraćajnicu Opovo – Debeljača, koja je u izgradnji i koja će ove godine biti završena, kontaktiraću dopisom resorno ministarstvo i predložiti projektovanje još jedne petlje na ovoj lokaciji što bi koristilo i našoj opštini i opštini Kovačica“, izjavio je Tasić.

Ako se ovaj predlog usvoji i naša opština dobije petlju, lokalni put Opovo – Debeljača dobiće još više na značaju, čime će se pokazati „dalekovidost“ odluke da se ovaj put gradi.

izvor: glasopova.rs